עודכן לאחרונה: 26.3.2019
בתקופה האחרונה אנו חווים עלייה דרמטית במספר הישראלים שעושים דרכם אל מעבר לגבול הדרומי, לעבר חופי סיני. אם חשבנו שבשנה שעברה המספרים היו גבוהים, השנה אנו מקבלים דיווחים על עליה של 30% במספר הישראלים שירדו לסיני. מצד אחד יש לכך יתרון מובהק – אנו עדים להתעוררות גוברת של עסקי התיירות בסיני, בתי מלון מתמרקים ומתחמי החושות על החופים, חדשים וישנים, משתדרגים על מנת לקלוט מטיילים חדשים. אולם, מצד שני, ניתן לראות שהמרוויחים הגדולים מגל התיירות בתקופת החגים היו מספר מצומצם מאוד של חופים, אליהם מתנקזים רוב התיירים הישראלים: קומקום 3, הדיונה הגדולה, ג'מאל קמפ, ראס סיני ועוד כמה אחדים.
בקבוצות הפייסבוק השונות שעוסקות בסיני אף עלו בחודש האחרון דיווחים מצד מטיילים חובבי סיני על חוסר תגובה להודעות מצד בעלי ומנהלי הקמפים, שככל הנראה לא מצליחים לחזור לכל אחד ואחת עקב הביקוש הרב. נוסף על כך, בעלי הקמפים הפופולריים יותר (וגם נהגי המוניות) הרשו לעצמם להעלות מחירים למשך החגים. כמובן שניתן להבין אותם לחלוטין ויש לומר כי מבחינה עסקית הם עושים את הדבר הנכון, שהרי בסופו של יום זהו עסק ומקור פרנסה עבורם. אין עם זה שום בעיה אתית או מוסרית, מה גם שכך או כך המחירים נותרים זולים מאוד, בטח ביחס לחופשה במקומות אחרים.
אין הכוונה כאן, אם תהיתם, להלין על המחירים או האירוח בסיני, שהיה ונותר נפלא בכל קנה מידה. אבל במקום להתנקז למעט המקומות האלו, לשלם יותר ולהצטופף עם עוד עשרות שהחליטו לעשות את אותו הדבר באותו הזמן – ישנם לא מעט מקומות מדהימים נוספים בסיני, ממש לא רחוק מהמקומות שכולנו מכירים, שעד כה הצליחו להישאר קצת מתחת לראדר בפורומים ובקבוצות השונות. מקומות שאפשר להגיע אליהם רק כשיורדים באמת לשטח מתוך כוונה לטעום, לנסות ולהכיר, ואף ניתן להזמין אליהם מקום מראש ולחסוך את השאלות לגבי "האם יהיה מקום או לא".
הפנינה האבודה – טרבין
טרבין היא סוג של פנינה – נאת מדבר הממוקמת בסמוך לנואיבה שהייתה פופלרית מאוד בקרב תיירים ישראלים, הרבה לפני "השיבה הגדולה לסיני" בשנה שעברה. לפני כ-15 שנה טרבין הייתה שם דבר בקרב מטיילים בכלל, והישראלים בפרט. ותיקי סיני יודעים לספר על תקופות בהן העברית היתה השפה השלטת בטרבין ובלילות המקום היה מואר ושוקק חיים. מדובר למעשה על כפר דייגים חביב אשר בעבר שכן בו בזאר רחב ידיים שכיום נותרו ממנו חנויות בודדות בלבד, אם כי מעניינות ומגוונות מאוד. מתחמי האירוח כאן שונים במעט מאלה של חופי סיני ה"קלאסיים" כמו ביר-סוויר וראס א-שטן. הלינה היא בעיקר בחדרים ממוזגים בבקתות אבן השוכנות במרחק מספר פסיעות מקו המים, משום רצועת החוף הצרה, וכך גם המסעדות השונות לאורך החוף (בטרבין ניתן ללון במקום אחד ולאכול במקום אחר, בשונה ממתחמי החושות המוכרים ממקומות אחרים). למרות שרצועת החוף צרה, המים נעימים ומזמינים לכניסה. הם אמנם רדודים יחסית, אולם בשונה מהחופים הדרומיים יותר החול רך ונעים ועושה חשק להתהלך עליו יחף כל היום. משום שהמים אינם עמוקים, החוף אינו מתאים לשנירקול, קל וחומר לצלילה, אך בהחלט ידידותי ומתאים לילדים. גם קיפודי הים, הסיוט של כל תייר יחף, מועטים ביותר ונמצאים רק במים העמוקים יותר.
אחד ממתחמי הלינה היותר מזמינים כאן נקרא "מונדיאל" – זהו מתחם שהוקם כמלון בשנת 1991 על ידי איברהים מונדיאל, אשר עד היום דובר עברית טובה מאוד שלמד מהתיירים הרבים מישראל. במקום יש 15 חדרים ממוזגים עם שירותים ומקלחת צמודים, ומחיר הלינה לאדם בחדר הינו 50 ₪ בלבד, הכוללים ארוחת בוקר וערב במקום שבו ההיסטוריה זועקת מתוך הקירות והמדפים, שעליהם מונחים ספרים מהוהים ומזכרות ישנות ועטורות נוסטלגיה. הצוות, שמונה שלושה אנשים: איברהים, מוחמד ואשרף, עושה כל שביכולתו (ולפעמים גם מעבר לכך) כדי לרצות את המטיילים השונים ולגרום להם לחזור הביתה עם חיוך ולשוב בשנה הבאה.
אל מחש – להיות קרוב, להרגיש רחוק
אל מחש הוא אזור לא מוערך מספיק לטעמנו וסובל ממיעוט של מבקרים, במיוחד בתקופות "רגועות", כלומר לא בחגים או בחודשי הקיץ. וזה חבל, כי אל מחש הוא בדיוק כל מה שאתם מחפשים מסיני – חוף שקט ורחב ידיים, זריחות מדהימות, חול רך ונעים ואווירה של פעם. כל זה נמצא במרחק של פחות מ-40 דקות נסיעה ממסוף הגבול.
האזור מכונה על ידי המצרים "ארד אל-אמר", כלומר אדמת הירח, אולי משום התצפית הנהדרת על הירח בלילות בחסות החשיכה הכמעט מוחלטת שיש בחופי אל מחש בשעות הלילה. המראה של הכדור הלבן עטוף באלפי כוכבים הוא אחד המחזות הנפלאים שאפשר לראות בסיני, ללא ספק. מעבר לנוף ושקט, אזור אל מחש מצטיין גם ברוחות טובות לקייטסרף, ומציע גם אטרקציה נוספת – מסעדת קאסל זמאן המעולה שמעט חריגה בנוף של סיני ומציע מנות מעולות בוטיק בבישול איטי, ובריכה על צלע ההר עם נוף מדהים אל מפרץ עקבה.
אחד הקמפים המוצלחים באל מחש הוא La Commune Camp. מדובר בקמפ חדש יחסית, שנפתח בשלהי 2017 על ידי שלושה צעירים מצרים חילונים ומערביים באופיים, שמאסו בכאוס במצרים ונסעו להגשים חלום בחופי סיני. הם מארחים מעולים, דוברי אנגלית מצוינת ואפילו לקחו איתם לקמפ שף מקומי שיכין לכם מנות שלא תזכו לאכול בחופים אחרים. אל תשכחו לבקש את מנת הבית.
החושות עצמן ברמה טובה, מתוחזקות היטב וצבעוניות מן הרגיל. בכולם "מרפסת" קטנה ורצפת בטון יצוקה, כילה נגד צבא היתושים של סיני והמון כריות ומזרנים להיזרק עליהם מול הים לרביצה מושלמת כדי לשכוח מהקצב המטורף של החיים.
נואיבה – צימר בסיני
קצת צפונית לנואיבה, צמוד לכפר טראבין, אפשר למצוא את נואיבה לודג' (Nuweiba Lodge) – מתחם אירוח שהוא משהו בין מלון לבין חושה. צימר, אם תרצו. המתחם כולל 14 יחידות אירוח ממוזגות מעץ, בעלות שתי קומות. בקומה התחתונה יש פינת ישיבה, מטבחון, שירותים ומקלחת, ובגלריה העליונה נמצאת מיטה זוגית מפנקת ומעליה חלון ענק עם נוף מדהים לכיוון הים. כל היחידות בנואיבה לודג' זוגיות ובמרכז החוף נמצאת המסעדה המצוינת, שהיא אחת ממסעדות החוף הבודדות בסיני שבה תוכלו לאכול על שולחן וכיסא בגובה סטנדרטי ולא נמוך. האוכל עצמו טוב מאוד, וניתן לאכול גם במרפסת, בסמוך לחוף או בתוך הבקתה עצמה אם תתעקשו.
נואיבה לודג' מנצל את כל היתרונות של האזור באופן מושלם – יש ריף מהמם לשנירקול והמקום מציע לאורחים משקפות, שנורקלים ונעליים ללא עלות. בנוסף, החוף משופע בחול רך ונעים ולאורכו פזורות פינות ישיבה רבות, ערסלים ומקומות מוצלים ונעימים לרבוץ בהם כל היום. רמת התחזוקה והניקיון במקום גבוהה מאוד, יותר מהסטנדרט שאתם רגילים אליו בסיני בדרך כלל.
במקום יידעו לסייע לכם בכל בעיה או בקשה שלכם – מטיול להרים או למקומות אחרים בסביבה ועד מנות מיוחדות במטבח או קניות שרציתם לעשות ולא ידעתם איפה.
אם גם אתם מכירים מקומות קסומים ופחות ידועים בסיני, פינת חמד או נווה מדבר שראוי להיכנס לכאן, נשמח אם תכתבו לנו ממש כאן ואנחנו נדאג להעניק לו את הבמה הראויה ביותר באתר, לטובת חובבי סיני.