טיול אחרי צבא לסיני

מי מאיתנו לא חיכה (או עדיין מחכה…) ליום שבו ישתחרר מהצבא, יחסוך מספיק כסף וייצא לקרוע את העולם בטיול הגדול. היעדים האהובים על המטיילים הישראלים מגוונים – מהודו והמזרח הרחוק, דרך דרום ומרכז אמריקה ועד אוסטרליה וניו זילנד. מיטיבי הלכת אף מאתגרים את עצמם בטיול מחוף לחוף בארצות הברית והרשימה לא באמת נגמרת כי יש עוד המון מקומות לראות ולגלות בעולם.

אולם, יש מקום אחד, ממש לא רחוק ומדהים לא פחות מבחינת האפשרויות שהוא מציע, שמשום מה לא נלקח בחשבון כאשר מכוונים ל"טיול גדול". מקום שמאפשר גם טרקים להרים עם נופים עוצרי נשימה ברקע, גם צלילות באתרים מהיפים ביותר בעולם, גם חוויה עירונית בערי קיט שוקקות חיים, גם חופי ים מדהימים ואפילו לא יקר במיוחד. בהנחה שכבר הבנתם שאנחנו מדברים על לא אחרת מאשר סיני, אנחנו מזמינים אתכם לחשוב יחד איתנו על השאלה "למה לא בעצם…?"

כי מה רע בטיול של חודש שבו אפשר להספיק המון, בתקציב נמוך (בטח ביחס ליעדים שהם מעבר לים, במזרח או במערב), לפגוש תרבות מרתקת, להכיר אנשים מכל העולם, לשחות, לצלול, לטפס, לנוח, להשלים כמה ספרים ואפילו ללמוד קצת ערבית על הדרך? זה לא נשמע לכם כמו "טיול גדול?"

טיול אחרי צבא לסיני – איפה מתחילים?

כמו בכל תכנון של טיול, מתחילים בהתחלה. פותחים לוח שנה ומוצאים תאריך מתאים. אם לא מזמן השתחררתם, תרשו לנו להניח שלא תהיה לכם בעיה למצוא אחד כזה. כדי ליהנות באמת מכל מה שיש לסיני להציע כדאי שזה יקרה בתקופה שבה לא חם מידי ולא קר מידי. עונות המעבר, בהן מזג האוויר בסיני הוא על גבול השלמות, תהיינה המתאימות ביתר לטיול כזה. החודשים שבין מרץ ליוני או בין ספטמבר לנובמבר הם תקופה מעולה שאפשר למצוא בה איזה חודש פנוי להקדיש לסיני.

אין צורך בחיסונים לפני נסיעה לסיני (היי, עוד יתרון!) אבל מה שכן צריך זה ביטוח נסיעות, בטח כאשר נוסעים לתקופה של חודש. רצוי מאוד גם לא להסתפק בביטוח הבסיסי ולדאוג לעצמכם לביטוח הכולל חילוץ והצלה על כל מקרה שאנחנו מקווים שלא יקרה. כמו כן, בגלל שאנחנו מדברים על תקופה ארוכה כדי לכסות גם את המטען שלכם בביטוח כבודה ומטען שגם הוא דורש הרחבה מהביטוח הבסיסי. אם אתם מתכננים לצלול או לקחת חלק בפעילות אקסטרים, גם זה דורש ביטוח נפרד, בין אם ביטוח צלילה וספורט ימי ובין אם ביטוח ספורט אתגרי ואקסטרים. אפשר לקרוא על כל סוגי הביטוחים וגם לערוך לעצמכם אחד כזה בעמוד ביטוח נסיעות ממש כאן באתר.

אחרי שמצאתם תאריכים ואתם מבוטחים, אפשר להתפנות לחלק הכיפי באמת – תכנון הטיול. סיני מגוונת מאוד כאמור, ולכן אפשר לראות בה לא מעט דברים, בהתאם לאזורים השונים שתבחרו להיות בהם. תקופה שלך חודש תאפשר לכם לבקר בכל חצי האי, כולל בהרים ובמעמקים. כדי ללמוד קצת יותר על מה שיש לכל מקום להציע (הצעות מפורטות יותר למסלולים – בהמשך), הנה סקירה על קצה המזלג ומצפון לדרום של האזורים השונים בסיני:

טאבה

מיד אחרי מעבר הגבול שוכנת טאבה – עיירה קטנה ומנומנמת שמאופיינת בעיקר בבתי מלון מפנקים ובמספר אתרי צלילה חביבים. בטאבה אפשר להתרגל לקצב של סיני, להכיר אנשים מעניינים, לשנרקל קצת ובעיקר לחשוב מה הצעד הבא שלנו. אתר שלא כדאי להחמיץ בטאבה הוא ג'זירת פרעון, הלא הוא אי האלמוגים – סוג של רכס המתרומם מעל פני הים ומוקף שמורות אלמוגים שכבר ידעו ימים יפים יותר אולם עדיין שווים ביקור של כמה שעות גם לשנירקול וגם להתרשם מהמבנה ההיסטורי. ניתן להגיע  אליו בשיט מאחד מבתי המלון הצמודים לגבול.

מלונות מומלצים בטאבה:

ביר סוויר ואל מחש

שתי רצועות החוף שלעתים נוטים להתבלבל ביניהן ונמצאות במרחק של כמה עשרות קילומטרים מהגבול. ביר סוויר היא הקרובה יותר, ומיד אחריה נמצאת אל מחש. האזורים הללו מאופיינים בעיקר בקמפים ובהם חושות מסוגים שונים. בשנים האחרונות צצו שם גם חדרי אירוח ממוזגים ברמה גבוהה, כך שתוכלו לבחור לעצמכם את האופציה המועדפת עליכם, בהתאם לאופי ולתקציב שלכם. בשתיהן תקבלו את אווירת סיני כמו שהיא: שקטה, רגועה ואותנטית. החופים בדרך כלל רחבי ידיים ומאפשרים שקט וחופש אמיתי, כזה שבו אפשר להיזרק על ערסל עם ספר ולא לשים לב איך כבר עברו שלוש שעות. הדבר היחיד שיציק לכם שם יהיה כנראה הרעב שלכם אחת לכמה שעות, והוא יקבל מענה במטבח עם תפריט בסיסי אך טעים מאוד.

קמפים מומלצים בביר סוויר ואל מחש:

ראס א-שטן

עוד קצת דרומה, בערך 40 דקות נסיעה מטאבה, נמצאת רצועת ראס א-שטן, שפירוש שמה הוא מרכזם של שני חופים. למעשה בין שני החופים הללו שוכן מפרצון ולאורכו לא מעט קמפים, חלקם נחמדים מאוד, חלקם מעולים ממש. האווירה באזור זה היא צעירה יותר, גם בשל קהל היעד שמגיע אליה וגם בגלל הקמפים עצמם שבהם תמצאו מדורות על החוף כמעט מידי ערב, ערבי נגינה עם מוזיקה מקומית סביב המדורה, סדנאות שונות לכתיבה, יוגה, מדיטציה ועוד כיד הדמיון הטובה. כשאתם מגיעים לראס א-שטן, ההמלצה שלנו היא לא להסתפק בקמפ אחד אלא לנסות כמה מהם כדי לקבל את האווירה במלוא עוצמתה. 

קמפים מומלצים בראס א-שטן:

נואיבה וטרבין

הפנינה של מפרץ עקבה היא כבר יותר מרצועת חוף אלא עיר של ממש. אוקיי, אולי המושג "עיר" עלול קצת להטעות את מי שמצפה לראות שדרת חנויות וחיי מסחר שוקקים, אבל בנואיבה יש קצת יותר מה לראות ולעשות מאשר לרבוץ על החוף, וזה כולל מסעדות לא רעות, מיני שוק קטן ברחוב הראשי של העיירה וגס מספר שירותים לתייר, שמהווים הזדמנות טובה לטעון את כרטיס ה-SIM או להוציא כסף מזומן. טרבין הוא כפר קטן צמוד לנואיבה מצידה הצפוני והוא בעצם סוג של נאת מדבר על כל המשתמע מכך – חופים יפים, דקלים תמירים ומקורות מים. בנואיבה ובטרבין ניתן להתארח בבתי מלון, בחושות או במקומות שמציעים אירוח שהוא בין לבין – סוג של צימר אם תרצו, שבו אפשר ליהנות גם מפסיליטיז ברמה גבוה יותר מחושה וגם במחיר נמוך יותר מבית מלון.

מקומות אירוח מומלצים בנואיבה וטרבין:

סנטה קתרינה

כאמור, סיני היא ממש לא רק חופים וים ומצידם השני עומדים הרים גבוהים המחביאים בתוכם מסלולי טיול נהדרים, בוסתנים, מעיינות וגם אתרים היסטוריים כמו מנזר סנטה קתרינה. האזור הזה של סיני שווה שתשקיעו בו כמה ימים מהטיול שלכם, בין אם תבחרו להעביר אותם בטרק, בטיול מעגלי חד יומי או באירוח באחד המקומות המעולים שיש בקרבת המנזר. מה שלא תבחרו, זריחה מאזור ג'בל מוסא היא חוויה שלא הייתם רוצים לפספס ושווה לטפס את כולו רק בשביל לראות אותה פעם אחת בחיים.

מקומות אירוח מומלצים בסטנה קתרינה:

דהב

אם קודם הזכרנו את המונח "עיר" בהקשר של נואיבה, הרי שדהב כבר מזכירה הרבה יותר את המונח הזה. מדובר בעיירה קטנה ותוססת המלאה בפינות חמד, אתרי צלילה מדהימים, טיילת שוקקת עם המון מסעדות ובתי קפה ומלונות בכל מנעד המחירים הקיים. דהב היא ללא ספק מקום שכדאי להקדיש לו זמן ולו רק כדי לחוות סיני שונה ממה שראיתם עד כה. בדהב הקצב קצת שונה, אם כי האותנטיות לא נפגמת אף לרגע אחד, ואפשר למצוא מה לעשות בה גם ביום וגם בלילה. מקומות באזור דהב שממש אסור להחמיץ הן שמורות הטבע ראס אבו גלום והלגונה הכחולה. מעבר ליופי שלהם, המקומות הללו מציעים גם אפשרות לנופים תת מימים נהדרים (בראס אבו גלום) וקייטסרפינג (בלגונה הכחולה) שהוא ספורט פופולרי מאוד בסיני משום הרוחות שיורדות מן ההרים.

מלונות מומלצים בדהב:

שארם א-שייח'

שארם א-שייח' היא כבר הגדרה שלמה למושג "עיר" גם במונחים מערביים. עיר הקיט הדרומית היא משהו אחר לגמרי ממה שיתר האזורים בסיני מציעה, ויש בה הכל מהכל – קניונים, טיילת עצומה, שפע של אפשרויות להעביר את הזמן, מועדוני צלילה שמוציאים סיורי צלילה באתרים מרהיבים וחופים מדהימים. שארם היא לצאת לספארי צלילה או לעבור קורס צלילה אם עדיין אין לכם הכשרה לצאת לאחד כזה, להכיר את התרבות המצרית ולצאת לבלות קצת מעבר לצפייה בשטיח הכוכבים המרהיב בשמיים החשוכים. מצפון ומדרום לשארם נמצאות שתי שמורות טבע שחבל לוותר עליהן  – הצפונית היא נבק, שבה ניתן גם ללון בשטח ולהתרשם מעצי המנגרובים הצומחים ממש בתוך המים; הדרומית היא ראס מוחמד שהיא הדובדבן שבקצפת של אתרי הצלילה בדרום סיני וכוללת גם חלק יבשתי שבו ניתן לטייל. הכניסה לראס מוחמד מוגבלת עד נקודה מסוימת שלאחריה תזדקקו לוויזה כדי להמשיך, אם כי גם ללא ויזה אפשר בהחלט לטייל וליהנות מהנופים המשכרים. האירוח באזור שארם א-שייח' הוא בבתי מלון בלבד ויש מהם מאות בכל הרמות והמחירים שתוכלו לדמיין.

מלונות מומלצים בשארם:

הצעה למסלולי טיול של חודש בסיני

חשוב לציין שאשרת המעבר הניתנת במעבר הגבול בטאבה היא לשבועיים בלבד, ולכן לטובת טיול של חודש תצטרכו לחזור לטאבה לאחר שבועיים, לחצות את הגבול לישראל ולהיכנס לסיני מחדש לשבועיים נוספים. אפשרות נוספת היא להוציא ויזה למצרים שמאפשר ביקור של חודש ברציפות ואז לא תצטרכו לעבור את התהליך הזה. תהליך הוצאת הוויזה הוא לא מורכב במיוחד, אולם משום שרוב היורדים לסיני לא טורחים לעשות אותו, נתייחס למסלולים המוצעים כאילו אין לכם ויזה.

גל יורד – מטאבה לשארם א-שייח'

טאבה – שלושה ימים. הגעה לסיני, מעבר הגבול והתמקמות במלון מובנפיק טאבה לשני לילות כדי להיכנס לקצב ולאווירה של סיני בצורה איטית ורגועה. אפשר לשלב במהלך הימים הללו טיול קצר לאי האלמוגים שאורך מספר שעות ואת יתר הזמן להקדיש בעיקר לשנורקלינג, מנוחה ומעבר ל"זמן סיני".

ביר סוויר / אל מחש – ארבעה ימים. לא חובה להישאר בקמפ אחד אלא רצוי ואפילו מומלץ לעבור בין שניים או יותר כדי לפגוש אנשים מעניינים בדרך. ניתן לעשות זאת ברגל אם הקמפים צמודים או בנסיעה קצרה במונית אם אתם רוצים להגיע לקמפ רחוק יותר.

ראס א-שטן – ארבעה ימים. כאן כבר ממש כדאי לעבור בין מספר קמפים, אולם כדאי לדאוג לעצמכם למקום מראש, משום שזהו אזור פופולרי והחושות בקמפים מתמלאות די מהר, במיוחד בעונות החמות. במהלך הימים האלה כדאי לשלב טיול של חצי יום לאזור קניון הצבעים או ואדי ווישוואשי (או שניהם) ואז לחזור עייפים אך מרוצים היישר לארוחת ערב וניגונים מסביב למדורה.

נואיבה וטרבין – שלושה ימים. גם כאן מומלץ לדלג בין מספר חופים, גם אם לא ממש להישאר לישון בהם, כדי לחוות קצת מהאווירה השונה. אפשר לעבור בקלות בין החופים של הדיונה הגדולה, בחלק הצפוני של נואיבה, וגם בין החופים של הדיונה הקטנה, בחלקה הדרומי. כמו כן, כדאי להקדיש מספר שעות לביקור בעיר עצמה וגם בחווה האורגנית של "חביבה ביץ'". זה גם זמן טוב להתארגן על עצמכם מחדש מבחינת כסף, כרטיס SIM, מוצרי מכולת וכדומה.

בנקודה זו תצטרכו לקחת מונית בחזרה למעבר הגבול בטאבה כדי לצאת לישראל ולהיכנס מחדש לסיני לטובת חידוש אשרת השהייה שלכם בשבועיים נוספים. כדאי לעשות זאת מוקדם בבוקר, כי מהגבול אתם עומדים לקחת מונית לנסיעה ארוכה יותר, לכיוון דהב או סנטה קתרינה.

סנטה קתרינה – יומיים עד ארבעה. אפשרות אחת היא לחזור מהגבול לאזור סנטה קתרינה ולבקר במנזר שהוא אחת העתיקים בעולם והוותיק ביותר שפעיל ברצף. שם להישאר שם לילה אחד ולרדת בחזרה לדהב או להמשיך לטיול בהר הגבוה של יומיים או שלושה. קחו בחשבון שלטיול כזה יש להיערך מראש ואם זו הכוונה שלכם, כדאי לנצל את הגיחה לאילת כדי להתארגן לקראתו עם הציוד הדרוש. אם בחרתם לחזור אחרי לילה אחד, היעד הבא באופן טבעי יהיה דהב.

דהב – ארבעה ימים עד שבוע. את העיירה עצמה אפשר למצות ביומיים, כולל ביקור בשלוש הבריכות וטיול מהנה לאורך הטיילת על שלל בתי הקפה והמסעדות שלה (מומלץ לא לוותר על Everyday Cafe) ואת שאר הימים אתם הולכים להקדיש לשמורות הטבע של ראס אבו גלום והלגונה הכחולה. בדרך לשם תעברו ב"חור הכחול" – אחד מאתרי הצלילה המרשימים והיפים בסיני ובכלל. מהחור הכחול סירה תיקח אתכם לכיוון ראס אבו גלום והלגונה הכחולה נמצאת במרחק של עוד נסיעה קצרה משם. החזרה היא באותו האופן. בדהב תוכלו גם לעשות קורס צלילה אם זה נמצא ברשימה שלכם, אולם קחו בחשבון שקורס כזה אורך שלושה ימים ובמקרה כזה אולי תרצו להאריך מעט את השהייה שלכם בדהב כדי שתוכלו גם ליהנות מהתעודה שזה עתה רכשתם.

שארם א-שייח' – ארבעה ימים עד שבוע. את הסוף של הטיול תקדישו לשארם שבה בהחלט אפשר לטייל מספר ימים מבלי להרגיש שאתם חוזרים על עצמכם. אם עשיתם קורס צלילה בדהב, יהיו לכם בשארם המון אופציות לממש את התעודה שלכם, אם בראס מוחמד שרחוקה רק כמה קילומטרים בודדים משארם ואם בשארם עצמה. בשארם תוכלו לסיים את הטיול שלכם ברוח קצת אחרת, עירונית משהו ופחות זרוקה, עם המון אפשרויות לבלות גם בשעות הקטנות של הלילה, להרגיש אווירה שונה לגמרי מזו שהיתה עד כה וגם לקנות איזו מזכרת הביתה מטיול מושלם.

גל עולה – משארם א-שייח' לטאבה

שארם א-שייח' – חמישה ימים. היום הראשון ככל הנראה יוקדש לנסיעות, גם עד לטאבה וגם ממנה לשארם, כך שיש להניח שאל הלילה הראשון תגיעו כבר עייפים ורק רוצים לנוח כדי להתחיל רעננים למחרת. אם בחרתם להתחיל בשארם ואתם בעניין של קורס צלילה, שווה לעשות אותו כבר כאן, כדי שתוכלו לנצל את התעודה בהמשך ביתר אתרי הצלילה של סיני ולצבור ניסיון מתחת למים. את היום האחרון כדאי לעשות קצת צפונה משארם, בשמורת הטבע של נבק כדי להתחיל להיכנס לאווירת סיני הפחות עירונית.

דהב – שבוע. השבוע הזה בדהב יהיה שבוע מעורב, ובו תוכלו לטייל בעיירה הקסומה שמרגישה כמו הורדת הילוך משארם העירונית וגם לשלב טיול של יומיים או שלושה לאזור ראס אבו גלום והלגונה הכחולה. כמובן שאם רכשתם תעודת צלילה בשארם, יהיה נחמד לעצור ולנצל אותה בדרך בחור הכחול או בשלוש הבריכות (או בשניהם).

סנטה קתרינה – יומיים. רגע לפני שחוזרים לטאבה להפוך תקליט, כדאי לנצל את היומיים שנשארו ולעלות למנזר סנטה קתרינה לחוות קצת היסטוריה. שימו לב שאם תרצו להמשיך לטיל בהר הגבוה, לא תוכלו לעשות זאת לפני שתחזור להחתים מחדש את הדרכון (אלא אם יש לכם ויזה למצרים), ולכן אם זו התכנית שלכם, שווה לקצץ יום אחד משארם ויום אחד מדהב ולנצל אותם לטיול בהרי סיני (לא לוותר על הזריחה!).

נואיבה וטרבין – ארבעה ימים. אחרי שנסעתם מסנטה קתרינה בחזרה לגבול כדי להחתים מחדש את הדרכון, כדאי להקדיש יומיים לנואיבה, כולל סיבוב קטן בעיר שלא תצטרכו בשבילו יותר מכמה שעות בודדות, ועוד יומיים לנאת המדבר של טרבין על חופיה המקסימים. אם לא הספקתם להתארגן בגבול על השלמות של ציוד חסר או כסף, זה הזמן לעשות גם את זה בנואיבה.

ראס א-שטן – ארבעה ימים. הכלל של לנסות שני קמפים או יותר תקף גם מדרום לצפון, רק הכיוון שלהם משתנה. גם כאן אפשר ומומלץ לשלב טיול של חצי יום לואדי ווישוואשי וקניון הצבעים שנמצאים מרחק קצר מאזור ראס א-שטן.

ביר סוויר / אל מחש – ארבעה ימים. היות שמדרום לצפון אתם הולכים ומורידים קצב, שווה לשלב בימים האלה גם ביקור באתר "קאסל זמאן" שנמצא באזור אל מחש, ומשלב חוויה שכוללת גם מסעדה עם אוכל מעולה בבישול איטי וגם סיור במקום מעניין עם בריכה המשקיפה אל נוף עוצר נשימה. רק לא לשכוח להזמין מקום מראש.

טאבה – יומיים. התפקיד של העצירה הזו בטאבה יהיה שונה והיא בעיקר תסייע לעיכול החוויה שלכם, מנוחה והכנה לקראת החזרה לשגרה (ואולי גם קצת שנירקולים). אפשר אפילו לפרגן לעצמכם עם אחד הריזורטים המפנקים של טאבה הייטס שנמצאים כרבע שעת נסיעה מהגבול.

בקצרה – מה צריך לזכור לפני טיול של חודש לסיני

  • קודם כל למצוא תאריך ולהחליט על כיוון הטיול. 
  • לערוך ביטוח נסיעות עם ההרחבות הדרושות, בהתאם לדברים שאתם מתכננים לעשות. 
  • להזמין מקום מראש לפחות לחלק מהמקומות, משום שבעונה המקומות השווים מתמלאים מהר. 
  • לזכור לחזור באמצע לגבול כדי לחדש את הוויזה בשבועיים נוספים, או להוציא מראש ויזה למצרים
  • לארוז תיק ולצאת לדרך!

מכל מקום, אם אחרי הטיול הזה תרגישו שלא הספיק לכם ואתם עדיין במוד של חופש – אתם יכולים להזמין טיסה להודו או לדרום אמריקה או אפילו… לרדת שוב לסיני 🙃

Sending
User Review
0 (0 votes)
מכירים מישהו שזה עשוי לעניין אותו? היו חברתיים ושתפו:
עזרו לנו לעזור לכולם

נתקלת בחוסר דיוק או שיש לך המלצה לשיפור התוכן? ספר לנו כדי שנוכל להשתפר עבור המטיילים הבאים!

יש לך תוכן מעניין על סיני שאת/ה רוצה לחלוק עם אחרים?

קח/י חלק במהפכה ואנחנו נדאג להוסיף את המידע בצורה מסודרת ומונגשת ל-Sinai Vibes

יורדים לסיני? הנה כמה דברים שאנחנו יכולים לעזור בהם:

הזמנת מלון – יש באתר מבחר מלונות מומלצים, ככל שהזמן עובר החדרים נתפסים והאפשרויות מצטמצמות. אגב, יש גם חושות!

הזמנת מונית מראש (אונליין באתר) – זה ידוע שלא יורדים לסיני מבלי להזמין מונית מראש באופן מסודר.

רכישת ביטוח נסיעות – סיני היא חו"ל, וכמו כל נסיעה לחו"ל חשוב לא לקחת סיכון, לרכוש ביטוח, ולצאת לחופש בראש שקט.

רכישת חבילת גלישה – להישאר בזמינות גם בסיני. חבילת גלישה לטלפון הנייד שחשוב לרכוש כבר מהארץ, עוד לפני הנסיעה. 

רגע לפני תשלום אגרת המעבר לסיני...
איך אתם מגיעים מהגבול למלון כבר סגרתם?

בזמן שאת אגרות המעבר לסיני ניתן לרכוש תמיד וללא הגבלה, כמות המוניות להזמנה מראש מוגבלת והן אוזלות במהירות. אם תזמינו מונית עכשיו נוכל להבטיח לכם נסיעה חלקה ונעימה מהגבול ועד מקום האירוח, במונית חדשה וממוזגת עם נהג זהיר שלא ממהר ללקוח הבא. למידע נוסף על שירות הזמנת מונית בסיני לחצו כאן. את אגרת המעבר לסיני תוכלו לרכוש גם מיד לאחר מכן.

דילוג לתוכן