יוגה

יוגה

בין אם כדי להפיג מתחים מיותרים, לשחרר שרירים תפוסים, להגביר את הסיבולת של הגוף או לשמור על התפקוד התקין שלו – לכולנו ברור שיוגה היא לא רק תחביב או הפעלה של השרירים שלא ידענו שקיימים בגוף, אלא טומנת בחובה יתרונות רפואיים רבים, לגוף ולנפש. ככל הנראה לא נצליח לפרט כאן את כל המעלות של תרגול יוגה, אבל נאמר בקצרה שתפקידה של היוגה הוא לחזק את הגוף ולחבר אותו למעשה לנפש. באמצעות נשימה מדודה, יציבה נכונה ותרגול תנוחות שונות שמרגילות את הגוף להתייצב במצב מסוים, הגוף לומד ומסתגל לשינויים הפיזיים שהוא עתיד לעבור, אבל לא פחות חשוב מכך גם הנפש שלנו עוברת תהליך חשוב. באמצעות היוגה אנו למדים מהי סבלנות, כיצד ניתן להתרכז ולהתמקד בדבר או ברגע מסוים ואיך שינוי קטן בזווית ההסתכלות, יכול לפתור בעיה שאנחנו מתקשים להתמודד איתה.

מהי בעצם יוגה?

יוגה היא אימון גופני ורוחני כאחד. זוהי פילוסופיה שלמה שמקורה בתורות ההינדיות, והיא מכילה עולם שלם של תרגילים, תנוחות ונשימות שמאפשרים לנו לעבור תהליך עם עצמנו, אשר בסופו אנו אמורים לצאת מחוזקים יותר, פיזית ומנטלית. במובן הפיזי, די ברור שעבודה מדויקת על שרירים וגמישות משפרת את היכולות שלנו לאורך זמן. אולם לתרגולי היוגה יש חשיבות מנטלית לא פחות גדולה – הם מביאים אותנו למצב שבו אנחנו יודעים להתמודד עם מצבים מורכבים ומאתגרים בצורה טובה יותר. את זה אנחנו רוכשים באמצעות טכניקות של נשימה נכונה, ריכוז, התמקדות והתמודדות עם הבעיות במקום התעלמות מהן, דבר שמוביל בסופו של דבר להתנהגות שקולה יותר גם במצבי לחץ שלא נדירים כל כך בעולם המודרני.

למעשה, מקור המילה "יוגה" מסגיר כמעט לחלוטין את מטרתה – היא נגזרת מהשפה הסנסקריטית, מהמילים "יוּגְ'", שפירושה לאחד, ו"יוֹק" שמשמעותה ריכוז תשומת הלב. היוגה מבקשת לאחד בין שני אלה באמצעות תרגול בו אין הסחות דעת, ותשומת הלב נתונה אך ורק לתרגול ולמסע הרוחני שהיא מבקשת להעביר אותנו דרכו.

למה לתרגל יוגה ומה זה נותן לנו?

היינו יכולים לשאול "למה לא?" ובזה לפטור אתכם מתשובה, אבל מגיע לכם יותר מזה. כאמור, היוגה נוגעת בשני רבדים של האדם – הפיזי והנפשי – ושניהם שלובים זה בזה כדי להגיע לתוצאות הרצויות בתרגול יוגה.

אנחנו מעמיסים לא מעט על הגוף שלנו מבחינה פיזית, וכדי לנוח כראוי הוא זקוק להרפיה ורוגע אמיתי. אולם, רובנו לא באמת מאפשרים לגוף להירגע בצורה מלאה וכך למעשה מצטברת עייפות ויעילות התפקוד שלנו פוחתת והולכת. מכירים את זה שאתם תמיד עייפים, גם באמצע היום? אז זה. תרגול יוגה מאפשר לנו להגיע לאיזון של הגוף, לווסת את העמוס המופעל עליו ולהגיע להרפיה המלאה שהוא כה זקוק לה. תרגול יוגה גם משפר את זרימת מחזור הדם בגוף, את הגמישות ואת התפקוד של איברי הפנים החשובים כמו מערכת העיכול והנשימה. השליטה בנשימה והדיוק בה מעניקים שליטה בתודעה שלנו, שהיא למעשה יכולת הריפוי החזקה ביותר של היוגה. נשימה לא נכונה מובילה למתחים ביותר בפלג הגוף העליון וחוסר בחמצן בגוף שמוביל, שוב, לתחושת העייפות הכרונית.

הרובד המנטלי מתמקד במחשבה וברגשות שלנו. כדי שנוכל לשלוט באופן מלא בתנוחות היוגה, עלינו לדעת לשלוט במחשבות שלנו. תרגול יוגה מביא אותנו למצב של מחשב נקייה וממוקדת, שאנחנו שולטים בה ולא ההפך. השליטה במחשבה ובנשימה מסייעת להתמקד ברגע ובהווה ולא לתת לדעת להיות מוסחת מכל עיסוק אחר שהוא לא התרגול. התחושה המתקבלת בסוף התרגול היא של מחשבה צלולה ובהירה שמובילה כמובן גם למצב פיזי משופר.

מה צריך לדעת לפני שמתרגלים יוגה?

תרגול יוגה לא דורש מאיתנו יותר מידי, בין אם אנחנו מתחילים שמעולם לא ניסו לתרגל ובין אם אנחנו יוגיסטים ותיקים שרגילים למתוח את האיברים בזוויות שונות. יחד עם זאת, משום שהתרגול הוא פיזי, חשוב להיות מודעים למצב הגוף שלנו וליכולות שלו לפני תחילת התרגול. מומלץ להיוועץ במורה/מנחה ליוגה כדי להבין טוב יותר מהי הרמה אליה אנחנו מתאימים והאם יש בעיות שמונעות מאיתנו לתרגל יוגה באופן קבוע, ובאיזו תדירות ואינטנסיביות. כמובן, יש בעיות פיזיות (כמו בעיות בעמוד השדרה או פריצת דיסק) שיוגה יכולה לפתור, ואף מומלצת לשם כך. במקרה כזה, התייעצות במומחה חשובה אף יותר, על מנת שלא ייגרם לגוף נזק במקום לפתור את הבעיה.

איך נדע אם היוגה באמת עוזרת לנו? יש כמה שאלות שכדאי שנשאל את עצמנו כדי להבין את היעילות של התרגול, והאם הוא מתאים לנו ולבעיה שאנחנו רוצים לפתור. בראש ובראשונה, איך אנחנו מרגישים בתחילת שיעור היוגה ואיך בסופו? האם חל שינוי בהרגשה או במחשבה? כמובן ששיעור אחד לא יפתור לנו שום בעיה, וכנראה גם לא שניים. אך אם אנחנו מתרגלים יוגה במשך חודש ברצף ולא חשים בשום שינוי ייתכן והתרגול או סוג היוגה שבחרנו אינו מתאים לנו. שאלה פשוטה יותר שאפשר לשאול היא האם אנחנו רוצים עוד שיעורים בעתיד? זו שאלה פשוטה שקל מאוד לענות עליה, ואם התשובה תהיה שלילית, כדאי לרדת לעומק הסיבה שבגינה אין לנו עניין בשיעורי יוגה. אם זה בגלל המאמץ הפיזי הרב או מסיבות פיזיות אחרות, ייתכן שהמסקנה תהיה דומה וסוג שונה של תרגול כן יוכל לסייע.

איפה מתחילים?

באופן עקרוני יוגה אפשר לתרגל בכל מקום ועם כל אחד, וגם לבד. כל מה שצריך זה מזרן יוגה, מרחב ושקט. כמובן שאם אינכם מנוסים, רצוי מאוד להיעזר במדריך, כפי שכבר נאמר, אולם יש לא מעט דרכים גם ללמוד לבד לפחות את התנוחות הבסיסיות, באמצעות סרטוני וידאו שהרשת מלאה בהם וגם דרך אפליקציות שונות, כיאה למאה ה-21. יחד עם זאת, לתרגול בקבוצה יש גם יתרונות לא מבוטלים – יש תרגולים ברמות שונות, ליווי והדרכה וגם אפשרות לקבל פידבק על הביצועים שלנו.

באופן כללי, כמו בתחומים רבים אחרים, מה שצריך כדי להתחיל לתרגל יוגה זה להחליט. כן, כל אחד יכול וזה הרבה פחות מסובך ממה שזה נראה בהתחלה. חוץ ממזרן יוגה איכותי, דואגים גם לביגוד מתאים ליוגה ויוצאים לדרך. אחרי מספר תרגולים, כשתרגישו את הגוף שלכם מגיע לגבהים שלא הכרתם ומבצע תנועות שמהצד נראו לכם בלתי אפשריות רק לפני שבועיים, כנראה שלא תוכלו להפסיק לתת לו את זה.

Sending
User Review
0% (0 votes)
יורדים לסיני? הנה כמה דברים שאנחנו יכולים לעזור בהם:

הזמנת מלון – יש באתר מבחר מלונות מומלצים, ככל שהזמן עובר החדרים נתפסים והאפשרויות מצטמצמות. אגב, יש גם חושות!

הזמנת מונית מראש (אונליין באתר) – זה ידוע שלא יורדים לסיני מבלי להזמין מונית מראש באופן מסודר.

רכישת ביטוח נסיעות – סיני היא חו"ל, וכמו כל נסיעה לחו"ל חשוב לא לקחת סיכון, לרכוש ביטוח, ולצאת לחופש בראש שקט.

רכישת חבילת גלישה – להישאר בזמינות גם בסיני. חבילת גלישה לטלפון הנייד שחשוב לרכוש כבר מהארץ, עוד לפני הנסיעה. 

רגע לפני תשלום אגרת המעבר לסיני...
איך אתם מגיעים מהגבול למלון כבר סגרתם?

בזמן שאת אגרות המעבר לסיני ניתן לרכוש תמיד וללא הגבלה, כמות המוניות להזמנה מראש מוגבלת והן אוזלות במהירות. אם תזמינו מונית עכשיו נוכל להבטיח לכם נסיעה חלקה ונעימה מהגבול ועד מקום האירוח, במונית חדשה וממוזגת עם נהג זהיר שלא ממהר ללקוח הבא. למידע נוסף על שירות הזמנת מונית בסיני לחצו כאן. את אגרת המעבר לסיני תוכלו לרכוש גם מיד לאחר מכן.

דילוג לתוכן