עודכן לאחרונה: יוני 30, 2024
בקצרה (אמ;לק)
- מעבר הגבול לסיני דומה במידה רבה לכל מעבר גבול בעולם בו יש ביקורת דרכונים ובדיקת ביטחון לציוד משני עברי הגבול (וכן דומה במידת מה למעבר בשדה תעופה).
- המעבר פתוח כל השנה, 24 שעות, 7 ימים בשבוע למעט ביום כיפור ובחג הקרבן המוסלמי.
- לאורך חודש הרמדאן, המעבר נסגר לשעה עד שעה וחצי עם שקיעת השמש לטובת סעודת ה"איפטאר" ששוברת את הצום בכל ערב.
- לצורך המעבר יש לשלם אגרת מעבר גבול בצד הישראלי ובצד המצרי.
- עלות האגרה: 109 ₪ בצד הישראלי (+ 6 ₪ עמלה אם רוכשים את האגרה במסוף עצמו) ו-720 לי"מ בצד המצרי (כ-55 ₪).
- ניתן לרכוש את אגרת המעבר הישראלית במסוף הגבול, אולם מומלץ לרכוש אותה מראש על מנת להימנע מתורים ארוכים ולחסוך גם את העמלה.
- בעת רכישת אגרה מראש יש לציין את תאריך היציאה ואת תאריך החזרה (על תאריך החזרה אין אכיפה).
- ניתן לרכוש עד 10 אגרות בעסקה אחת.
- המעבר אורך כחצי שעה עד שעה בשעות שאין עומס, אולם בשעת עומס בחגים השונים עלול לקחת עד מספר שעות.
- לפני המעבר תבקשו למלא טופס ובו לציין את יעד הנסיעה. רצוי להזמין מראש את המקום שלכם במלון או בחושה על מנת למלא את הטופס בקלות.
- רצוי גם להזמין מונית מראש אל היעד שלכם/ן בסיני כדי שהיא תמתין לכם כבר בייציאה ממסוף הגבול ולא תצטרכו להתעכב עוד בדרך לחופשה. אפשר להזמין מונית אונליין כאן.
- יש במקום חנות דיוטי פרי.
- על פי הנחיות רשות ההגירה המצרית, מעבר לסיני דרך מסוף טאבה מחייב גם חזרה דרך המסוף, ולא ניתן לחזור לישראל בטיסה.
- לרכישת אגרת מעבר לסיני לחצו כאן
הגעה למעבר הגבול
מעבר הגבול נמצא בקצה החוף הדרומי של אילת, וניתן להגיע אליו ברכב פרטי או בתחבורה ציבורית.
האפליקציה Gett עובדת באילת מצוין, באופן מאד יעיל ומהיר, ובמחירים סבירים – ניתן לתפוס מונית בעלות של כ-50 ₪ ממרכז העיר, זמן הנסיעה הוא 15-10 דקות כאשר אין עומס מיוחד בכביש.
כמו כן ניתן להגיע גם באוטובוס: קו 15 יוצא מהתחנה המרכזית של אילת בכל 45 דקות עד שעה. הקו עובר במספר תחנות באזור בתי המלון ולאחר מכן ממשיך לאורך החוף הדרומי עד למעבר הגבול. עלות הנסיעה היא 4.2 ₪ וזמן הנסיעה הוא כחצי שעה. הקו שחוזר ממעבר הגבול לתחנה המרכזית עובר במסלול דומה, ומספרו 16.
על כל הדרכים האפשריות להגיע למעבר הגבול קראו בכתבה הזו על הגעה למסוף הגבול לסיני.
אם אתם זקוקים למידע על הגעה לאילת בתחבורה ציבורית, תוכלו למצוא אותו כאן.
שעות הפעילות של מעבר הגבול
המעבר פעיל כל השנה, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, למעט יום כיפור וחג הקרבן המוסלמי. בערב יום כיפור המעבר נסגר בשעות הצהריים ונפתח מחדש בשעה 22:00 במוצאי יום כיפור. כמו כן המעבר סגור ל-24 שעות ביום הראשון של חג הקרבן המוסלמי. התאריך של חג הקרבן משתנה מידי שנה. מידע על תאריכי החגים כולל חגי המוסלמים אפשר למצוא בקישור הזה.
חשוב לומר גם כי במהלך חודש הרמדאן, המעבר (בצד המצרי) נסגר בכל ערב עם שקיעת השמש לכשעה עד שעה וחצי של הפסקה לטובת סעודת ה"איפטאר" השוברת את הצום. הביאו זאת בחשבון אם ממתינה לכם טיסה בחזרה או סידור כלשהו שאתם צריכים להגיע אליו בזמן נקוב.
אפשר לוודא את שעות הפתיחה במעבר הגבול בטלפון 08-636-0999.
עלויות מעבר הגבול
בצד הישראלי משלמים 115 ₪ (109 + 6 שקלים עמלה). ניתן לשלם מראש באתר "מילגם" ואז לקבל את האגרה למייל ולהציג אותה במעבר הגבול, ובכך לחסוך גם את העמלה וגם את התור.
מי שעובר לאחד משלושת המלונות בטאבה הצמודים לגבול – הילטון טאבה / מובנפיק / טאבה סאנדס – יכול להזדכות על תשלום האגרה בחזרה לישראל, בהצגת וואוצ'ר מודפס במקום ולאחר בדיקתו מול המלון.
בצד המצרי משלמים 720 לירות מצריות במטבע מקומי ובמזומן בלבד (שווה בערך 55 ₪, תלוי כמובן בשער החליפין המעודכן).
כשיוצאים ממצרים בחזרה לישראל, אם נכנסתם עם ויזה שהונפקה בשגרירות, משלמים עוד 2 לי"מ.
לכל הדרכים לתשלום אגרת המעבר ותשלום מהיר היכנסו לכתבה הזו על אגרת מעבר הגבול לסיני.
ויזה / אשרת שהייה בסיני
אם אתם נוסעים לחופי סיני, לאזור שארם-א-שיח או להרים (כולל אזור סנטה קטרינה) אין צורך בהנפקת ויזה מראש. אישור הכניסה ניתן במעבר בגבול ל-14 יום, והדרכון צריך להיות בתוקף ל-3 חודשים קדימה מיום הכניסה. גם אם אתם נוסעים למטרת צלילה בחופי סיני, לאזור שארם וצפונה, כולל האי טיראן, ולאזורים של ראס מוחמד אליהם ניתן להגיע בדרך היבשה – אין צורך בויזה.
אם אתם נוסעים ליותר מ-14 יום או שיעדכם הוא כל אזור אחר במצרים, יש צורך בהנפקת ויזה. מדובר בעיקר על החלק ההדרומי של ראס מוחמד, וכל האתרים שמדרום לו, וכמובן חלקים אחרים במצרים שנמצאים מעבר לסיני.
פרטים מלאים נושא הויזה אפשר למצוא בכתבה הוצאת ויזה למצרים.
שימו לב – על פי הנחיות רשויות ההגירה במצרים, מעבר לסיני דרך מסוף טאבה מחייב גם חזרה לישראל דרך המסוף. לא ניתן לחזור לישראל בטיסה משארם, אם נכנסתם/ן דרך מסוף טאבה.
מעבר לסיני עם דרכון זר
עקרונית, אזרח ישראלי מחויב לצאת מישראל ולהיכנס אליה אך ורק באמצעות הדרכון הישראלי. אם ברשותכם דרכון זר בנוסף לזה הישראלי, ניתן להציג אותו בצד המצרי ולהיכנס איתו לסיני. ברוב המקרים, ובשונה מכניסה עם דרכון ישראלי, תקבלו אשרת שהיה אוטומטית של עד 30 יום. זכרו כמובן גם לצאת מסיני עם הדרכון הזר, ולהיכנס לישראל עם הדרכון הישראלי.
(הערה: נכון למרץ 2023 ועד ה-31.12.2023 ניתן לצאת מישראל גם עם דרכון זר, לאור הנחיית משרד הפנים בעקבות העומס על לשכות משרד הפנים).
אם אין ברשותכם דרכון ישראלי, תוכלו להגיש ברשות האוכלוסין וההגירה בקשה חריגה ליציאה מהארץ עם תעודת מעבר זמנית או עם דרכון זר. שימו לב שאישור כזה ניתן במקרים חריגים בלבד ויהיה עליכם להוכיח את המקרה באמצעות אסמכתאות. לנוהל המלא של יציאה מהארץ ללא דרכון ישראלי, ולהגשת בקשה ראו באתר רשות האוכלוסין וההגירה.
מה לגבי ביטוח נסיעות לסיני?
כמו כל נסיעה לחו"ל, גם לפני נסיעה לסיני מאוד מומלץ לערוך ביטוח נסיעות שיכלול כיסוי על הוצאות רפואיות שונות במידה ותהיינה, וכן פיצוי בגין אובדן או נזק למטען שלכם. רכישת ביטוח נסיעות לסיני יכולה להתבצע בכל אחת מחברות הביטוח המוכרת ויש לשים לב מה היא כוללת בדיוק כדי להיות בטוחים שהפוליסה מתאימה למטרת הנסיעה (למשל, ביטוח עבור צלילה או ביטוח ספורט אתגרי עולה קצת יותר). אפשר לקרוא כאן עוד על ביטוח נסיעות לסיני.
כמה זמן לוקח לעבור את הגבול?
המעבר לוקח כחצי שעה עד שעה אם אין עומס מיוחד. על מנת להימנע מעומס מומלץ לבוא מוקדם בבוקר או מאוחר בלילה. בשעות העומס ובחגים זה עלול לקחת מספר שעות.
מתי יש עומס במעבר הגבול?
בחגי ישראל (בעיקר בחגי תשרי ובפסח, לרבות חול המועד) ובחגים המוסלמים (בעיקר בחג הקרבן) יש עומס רב במעבר וגם באתרי התיירות בחופי סיני. זה כולל מספר ימים לפני החגים ולאחריהם. גם לקראת סוף החופש הגדול, בחודש אוגוסט, צפוי עומס במעבר הגבול, בעיקר לקראת סופי השבוע.
מה מותר ומה אסור להעביר בגבול לסיני?
יש חומרים וחפצים שלא ניתן בשום אופן להעביר בגבול לסיני, או מסיני לישראל, בהם: סמים מכל סוג שהוא (כולל עלי גת), נשק, תחמושת, חומר פורנוגרפי, ציוד ניווט כמו GPS, טלפון לווייני, מכשירי קשר. העברה של חומרים / חפצים אלה עלולה לגרום לעיכוב ואף למעצר שלכם במסוף הגבול ולהרחקתכם מסיני לצמיתות.
מותר להעביר אוכל וכלי אוכל, כולל סכינים להכנת אוכל, וכן מותר לקחת אתכם אלכוהול בכמות של ליטר (או בקבוק משקה) לאדם.
קראו כאן בהרחבה על כל מה שאסור ומותר להעביר במעבר הגבול לסיני.
שלבי מעבר הגבול בצד הישראלי
ראשית, משלמים את אגרת המעבר בצד הישראלי. אם יש עומס נוסעים בגבול, השלב הזה כרוך בתור. לכן מומלץ מאד לשלם את האגרה מראש כפי שהוזכר.
לאחר מכן עוברים לביקורת הדרכונים. בעלי דרכון ביומטרי יכולים לקצר את התור (אם קיים) באמצעות ביקורת במכונות אוטומטיות שנמצאות מול העמדות הרגילות.
משם חוצים דרך חנות ה"דיוטי פרי" שהיא החלק האחרון בצד הישראלי (חנות קטנה מאוד וצנועה, אין מה לצפות לדיוטי פרי של נתב"ג). מציגים את אישור התשלום על האגרה ואת האישור מביקורת הדרכונים וזהו – עוברים לצד המצרי.
במקרה של בעיה במהלך המעבר אפשר להתקשר למנהל התורן של המעבר הישראלי בטלפון 050-975-3976.
שלבי מעבר הגבול בצד המצרי
בכניסה יבדקו לכם כמובן את הדרכון ושהוא בתוקף.
לאחר מכן עוברים לשיקוף הציוד והבדיקה הביטחונית (מעבר במגנומטר).
לאחר מכן נכנסים לבניין הטרמינל וממלאים טופס פשוט לביקורת הדרכונים שבו אתם צריכים למלא את פרטיכם האישיים ויעד הביקור (מומלץ להביא עט). בדרך כלל יהיו שם מקומיים שיציעו לכם למלא את הטופס עבורכם תמורת טיפ. אין בכך צורך ואפשר לסרב בנימוס, אך אם תרצו תוכלו לתת להם שקלים בודדים. לגבי יעד הביקור ומדוע חשוב שיהיה לכם יעד כזה מראש – ראו פירוט מטה.
לאחר מילוי הטופס ולפני ביקורת הדרכונים תוכלו למשוך / להחליף כסף: יש במקום Change שפתוח תמיד, כספומט בתוך הטרמינל (אם כי לא תמיד הוא עובד), וגם משאית עם עוד שני כספומטים (סוג של כספומט נייד) בכניסה לטרמינל.
עם הטופס המלא ממשיכים לביקורת הדרכונים (יש למסור אותו שם). בצד המצרי אין יתרון לדרכונים ביומטריים וכולם עומדים באותו תור.
לאחר ביקורת הדרכונים, תעברו לעמדה שבה תקבלו אישור יציאה מודפס שחשוב לשמור כדי להראות ביציאה מהטרמינל.
כעת סיימתם את כל סידורי המעבר ויש לצאת מהבניין.
את אגרת המעבר בצד המצרי תשלמו ביציאה מהטרמינל המצרי, לפני תחנת המוניות של טאבה. תקבלו אישור תשלום שעליכם לשמור עד היציאה מסיני כהוכחה לכך ששילמתם, אם תתבקשו להציג כזו.
תקלות אפשריות בעת מעבר הגבול
לעיתים המצרים עושים בעיות קלות עם העברת ציוד צילום ואף במקרים נדירים ביותר עם העברת ציוד צלילה או גלישת רוח/קייט. אין לכך סיבה חוקית או תקנה שלא מאפשרת זאת. מצנחי רחיפה הם אסורים בסיני, אולם מצנחים לגלישת רוח בהחלט מותר ולעתים המצרים מבלבלים ביניהם. כך או כך, לא תמיד אפשר לדעת מה הסיבה לכך והמצרים גם לא נוטים להסביר. ברוב המכריע של המקרים הם מעכבים, שואלים שאלות ואז מוותרים.
רוב הבעיות, אם בכלל הן עם ציוד צילום, במיוחד כאשר יש הרבה ציוד. במקרה כזה יש להתאזר בסבלנות רבה ולדבר בשקט ובנימוס. קוצר רוח לא יעזור. אם הבעיה לא נפתרת תוכלו לנסות את מזלכם ולחזור בשעות אחרות לאחר שהוחלפה המשמרת או להפקיד את הציוד בשמירת חפצים.
מעבר לתקלות טכניות או בירוקרטיות, אנו מקבלים דיווחים ממטיילים (בעיקר ממטיילות) על הטרדות והצקות שונות בעלות אופי מיני מצד הפקידים והבודקים לאורך המעבר, וכן על בקשות חוזרות ונשנות ל"בקשיש", שזה בשפה חופשית שוחד, בין אם סתם ככה ובין אם תמורת הטבה מסוימת כמו מעבר של התיק ללא בדיקה.
יש גם פעמים שבהם בסריקה או בחיפוש בתיק מגלים הבודקים משהו שהם חומדים, ויבקשו אותו מכם (זה יכול להיות מבושם ועד פירות יבשים).
חשוב לציין שאינכם חייבים לשלם ולתת שום דבר לאיש, לא טיפים ולא שום תשלום אחר, מעבר למה שפורט כאן. אם נדמה לכם שהאשימו אתכם במשהו שלא עשיתם, וביקשו על זה תשלום כדי "להחליק" את העניין בקשו את הקצין האחראי במקום והתלוננו על כך בפניו. אם הדבר אינו עוזר – צרו קשר עם משטרת התיירות ודווחו על המקרה.
במקרי חירום ניתן ליצור קשר עם משטרת התיירות – היא נמצאת שם בשבילכם:
- תחנת נואיבה – 20-693-500231+
- תחנת דהב – 20-693-640188+
- תחנת שארם – 20-6936-00675+
- במקרים חריגים ניתן ליצור קשר עם שגרירות ישראל בקהיר – 20-333-21500+
תחבורה ממעבר הגבול
בסיני אפשר להתנייד במוניות או באוטובוסים. נהגי המוניות ממתינים ממש אחרי היציאה מהמסוף, אולם מומלץ מאוד להזמין מראש נהג מונית שימתין לכם שם, גם כדי שתוכלו להיות שקטים וגם כדי שלא תופתעו מהמחיר מבלי יכולת להתמקח.
אם החלטתם ללכת על נסיעה באוטובוס, תחנת האוטובוסים נמצאת במרחק של כעשר דקות הליכה, מצד שמאל. אפשר לקרוא את כל הפרטים בנושא בכתבה על נסיעה באוטובוס בסיני.
חניה לרכב באזור מעבר הגבול
אין חניה בקרבת מעבר הגבול, לא בחינם ולא בתשלום. עיריית אילת החריפה את מדיניות החניה שלה, והיא אוסרת על חניית לילה לאורך כל רצועת החוף הדרומית, ומה שהיה בעבר מגרש חניה חינמי לטובת הנוסעים לסיני הוא כיום שטח תפעולי שהכניסה אליו אסורה.
כמו כן, גם בעיר עצמה הגבילה העירייה את האפשרות לחנות בחינם, הן בשכונות והן בחניונים שהיו קיימים בעיר. כל החניות הן כעת בתשלום (אלא אם אתם תושבי אילת), וכל חניה שלא כחוק תביא לגרירה מיידית של הרכב ותשלום קנסות מוגדלים.
המקום שהוכשר לטובת חניה לטווח ארוך לטובת הנופשים בסיני הוא שטח שדה התעופה הישן, שם החניה בתשלום וממנו לעיתים יש שאטלים של רשות שדות התעופה לכיוון מסוף טאבה. אם אין שאטלים (הם פועלים רק בימי ביקוש שיא) ניתן להגיע למסוף הגבול בתחבורה ציבורית או במונית.
לכל המקומות בהם ניתן לחנות את הרכב באילת לפני הירידה לסיני, ראו את הכתבה שלנו על חניה באילת ליורדים לסיני.
יעד הנסיעה שלכם בסיני
כאמור, לפני ביקורת הדרכונים תתבקשו למלא טופס קצר ובו לפרט את פרטיכם האישיים ויעד הנסיעה (ראו תמונה מצורפת).
המצרים עושים זאת לטובת רישום וביקורת פנימית שלהם, אך גם לטובת שמירה על ביטחונכם האישי. לכן, רצוי מאוד שתדעו מראש את יעד הביקור כדי שתוכלו לציין זאת בטופס ולעבור ללא שאלות מיותרות. הדרך המומלצת ביותר לעשות זאת היא לארגן לעצמכם מראש חופשה ביעד שידוע לכם, וגם תועלו להציג במידה ותתבקשו לעשות זאת. בכל הזמנה מראש של מלון או חושה אתם מקבלים גם אישור הזמנה, ורצוי שגם הוא יהיה בידכם לכל מקרה (גם מייל בטלפון הנייד תופס).
מידע נוסף על מעבר הגבול באתר רשות שדות התעופה.
למעבר הגבול ניתן להגיע מאילת בנסיעה של כרבע שעה במונית או בקו אוטובוס מספר 15 שיוצא מהתחנה המרכזית באילת. אם אתם ברכב פרטי פשוט סעו דרומה על הכביש היוצא מאילת לכיוון טאבה עד שתגיעו למעבר הגבול.
מעבר הגבול לסיני פתוח 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, למעט חג הקרבן המוסלמי ויום כיפור – בימים אלה הוא נסגר למשך 24 שעות.
הויזה (אשרת השהייה) בסיני שמקבלים בגבול היא ל-15 ימים. אם ברצונכם להישאר מעבר לזה, עליכם להוציא ויזה לסיני דרך השגרירות המצרית. תוכלו לקרוא על כל הפרטים של התהליך באתר סיני וייבס.
מעבר הגבול עמוס במיוחד בימים שלפני ואחרי ערבי חג לכיוון סיני, ובמוצאי החג לכיוון ישראל. כמו כן ימי חול המועד בסוכות ובפסח גם הם עמוסים וההמתנה למעבר עלולה לקחת מספר שעות.