עודכן לאחרונה: יוני 30, 2024
לא מעט שאלות עולות בהקשר של חופשה בסיני – עד כמה זה בטוח, איך ולאן כדאי לנסוע, מה יש לעשות שם, כמה זה עולה, מה מותר , מה אסור ובאופן כללי איך מתנהלים העניינים שם. באתר הזה תמצאו את כל המידע הנחוץ, שנאסף מניסיון אישי ומחוויות מטיילות ומטיילים, וכדי להקל עוד יותר את החיפוש, ריכזנו את כל השאלות הנפוצות במקום אחד כדי שתחסכו עוד כמה קליקים על העכבר. תבלו.
למה בכלל לנסוע לסיני?
ובכן, התשובה לשאלה הזאת צריכה להיות "למה לא"? אבל במקום להתחכם נציע כאן לפחות 10 סיבות טובות ואם זה לא מספיק אז הנה עוד 22 כאלה.
מה חשוב לדעת לפני נסיעה לסיני?
ראשית, כדאי לדעת שקיימת אזהרת מסע לסיני כבר בערך 15 שנה, אולם באוגוסט 2021 המטה ללוחמה בטרור יישרו סוף סוף קו עם שאר מדינות העולם והפרידו בין צפון סיני לבין דרום סיני. יש הבדל די גדול בין צפון סיני, שהוא אכן אזור פחות יציב מבחינה ביטחונית, לבין דרום סיני ורצועת החוף שנחשבים בטוחים הרבה יותר. כמה יותר? בערך כמו ההבדל בין עזה לתל אביב, ואפילו יותר משום שבין עזה לתל אביב מפרידים כשבעים קילומטרים של חוף ולא 400 קילומטרים של הרים כמעט בלתי עבירים. לאחר השינוי, ירדה אזהרת המסע לדרום סיני לאיום בדרגה 2 (איום מזדמן).
לא ננסה לשכנע איש שזה מספיק בטוח עבורו, ובהחלט כל אחת מוזמנת לעשות את החשבון שלה. אם עדיין קיימת התלבטות, אפשר לקרוא את הכתבה הזו על מצב הביטחון בסיני, ולהסיק ממנה את המסקנה המתאימה המתאימה לכם/ן.
ברמה הארגונית, כדאי לדעת שיש כמה דברים שרצוי שיהיו בתיק שתארזו, במיוחד אם מטרת הנסיעה היא לרבוץ על החופים ולישון בחושה. פנס, נגיד, ועוד כמה דברים שתוכלו לקרוא על מה כדאי לארוז לטיול לסיני אפשר לקרוא כאן.
המטבע בסיני, ובמצרים כולה, הוא לירה מצרית. משום הפיחות הדרסטי שעבר המטבע ערכו נמוך ולא יציב ועשוי להשתנות מיום ליום. נכון לינואר 2023, שקל אחד שווה קצת פחות מתשע לירות מצריות. על כסף בסיני, מחירים ומטבעות, אפשר לקרוא בכתבה הזו.
מה לגבי ביטוח נסיעות לסיני?
בדיוק כמו לכל יעד אחר בעולם, גם לפני נסיעה לסיני כדאי מאוד לערוך ביטוח נסיעות. הרפואה בסיני אמנם לא מהמתקדמות בעולם, ומן הסתם יהיו מי שיעדיפו פשוט לחזור לישראל ולהגיע לבית החולים באילת במקרה הצורך (במידה וזה מתאפשר – יש לזכור שלא בכל מקרה זה אפשרי).
אולם, בכל מקרה ביטוח נסיעות חשוב לא רק עבור הוצאות רפואיות אלא גם כדי לקבל פיצוי במקרה הצורך במקרה של אובדן או גניבת המטען וגם במקרה של קיצור או ביטול החופשה מסיבות רפואיות. העלות של ביטוח נסיעות לסיני היא זולה מאוד וזניחה ממש ביחס לשאר ההוצאות על החופשה. זה לא המקום לחסוך בו.
מה מזג האוויר בסיני?
במילה אחת היינו אומרים "מושלם". אבל היות שאין כנראה שום דבר מושלם בעולם, נפרט קצת ונאמר כי בסיני חם מאוד בימי הקיץ וקר מאוד בלילות החורף. אמנם יבש, כך שלא תזיעו הרבה, אבל בשיא הקיץ טיול להרים יכול להיות חוויה מעט קשוחה, ואף לא מומלצת. העונות המומלצות לנסיעה לסיני, לכל מטרה, הן עונות המעבר, בהן מזג האוויר נוח מאוד, גם ביום וגם בלילה. תוכלו לקרוא על מזג האוויר בסיני בצורה מפורטת יותר בכתבה הזו.
איך להגיע למעבר הגבול?
קודם כל צריך כמובן להגיע לאילת, זו כבר חצי עבודה. אפשר לנסוע לאילת ברכב הפרטי או באוטובוס, יש היום כבר אוטובוסים שמגיעים עד מסוף הגבול ללא צורך להחליף באילת. ואפשר גם לטוס כמובן, אופציה שחביבה עלינו במיוחד. הכל תלוי בתקציב ובסבלנות שלכם/ן.
אם נסעתם/ן לחופשה בסיני עם הרכב הפרטי, כדאי לדעת שיש אפשרות לעבור איתו את הגבול ולא להיות תלוי במוניות או אוטובוסים. יש קצת בירוקרטיה אבל זה לא משהו שצריך להרתיע. אם תבחרו להשאיר את הרכב באילת, דעו שחניה במגרש המאולתר שבקרבת הגבול לעתים גוררת דו"חות, תלוי במצב הרוח של עיריית אילת, ולכן מומלץ לחנות בעיר עצמה, במקום חניה חינמי שלא מפריע לאיש, ולהגיע בנסיעה של כרבע שעה במונית למעבר הגבול.
איך לעבור את הגבול לסיני?
מעבר הגבול טאבה הוא מעבר גבול יבשתי, זה אומר שאפשר לעבור אותו ברכב או ברגל. כדי לחצות את הגבול תצטרכו, חוץ מדרכון, להיפרד גם מאגרת מעבר בסך 115 שקלים בצד הישראלי (שהם 109 שקלים עבור האגרה + 6 שקלים עמלה שניתן לחסוך בתשלום מראש), ועוד 720 לירות מצריות בצד המצרי. מעבר לכך, כל הכללים של מעברי גבול בעולם חלים גם המעבר הצנוע בטאבה, כולל קניות בדיוטי פרי (אף הוא צנוע) ומעבר של דברים לא חוקיים. אפשר לקרוא עוד על נהלי מעבר הגבול, שעות פתיחה ומידע נוסף בכתבה הזאת.
על מה מותר ומה אסור להעביר בגבול, אפשר לקרוא בהרחבה כאן.
איפה לקנות חבילת גלישה לסיני?
גם בחופשה (וגם בסיני) חשוב להישאר בזמינות, היום זה כבר חלק מכל חופשה שלנו בכל מקום בעולם. אינטרנט יש כמובן בסיני, במלונות ובקמפים יכול להיות שתמצאו WiFi, אבל יהיה קשה לסמוך עליו לאורך זמן. לכן הדרך הכי טובה להישאר בזמינות יציבה לאורך כל החופשה היא רכישת eSIM עם חבילת גלישה. בלי לחפש חנות פתוחה ולהחליף כרטיס פיזי. אפשר לעשות את זה עוד מהארץ לפני הנסיעה, וזה משתלם במיוחד.
לרכישה אונליין של eSIM במחיר משתלם לחצו כאן.
כדי לקרוא יתר בהרחבה על האפשרויות ראו בכתבה הזו.
איך להגיע לחופי סיני?
עיקר ההתניידות בתוך סיני מתבצעת במוניות. בדרך כלל מונית מעלה לנו לראש תמונה של מרצדס עם כובע פלסטיק צהוב על הגג, מושבים נוחים ומזגן מקפיא עצמות. אז זהו, שמונית בסיני היא קצת שונה מהתיאור הזה, אבל היא גם הרבה יותר זולה.
יש לא מעט נהגי מוניות בסיני ומאוד מאוד רצוי לתאם עם אחד כזה טרם ההגעה על מנת שימתין לכם כבר ביציאה ממסוף הגבול ולא תצטרכו לחכות שמונית גדולה תתמלא בנוסעים, כי בדרך כלל הנהגים לא יוצאים עם רכב לא מלא. כדאי גם לסכם מראש את המחיר ואת יעד הנסיעה, כך תימנעו מהפתעות עם הגעתכם, וחשוב מכך – יש לעמוד על הסיכום כאשר אתם מגיעים לסיני. יש המון נהגים טובים ואמינים, אבל לא חסרים גם כאלה שלא.
יש אפשרות מומלצת להזמין מונית אונליין דרך אתר סיני וייבס, ולקבל גם מונית חדשה ובטוחה יותר (קטנה או גדולה) וגם נהג אמין שימתין בגבול בשעה שנקבעה וינהג בזהירות כל הדרך למקום האירוח. להזמנת מונית בסיני אונליין לחצו כאן.
להרפתקנים שביניכם, יש אפשרות להגיע לחופים ולערים בסיני גם באוטובוס שיוצא פעם ביום ואת כל הפרטים לגבי המסלול והמחירים תמצאו כאן.
איפה להתארח בסיני?
אמ;לק:
קצת בהרחבה:
בסיני יש מגוון אפשרויות לינה, במחירים שנעים מלירות בודדות ועד אלפי שקלים ללילה, הכל תלוי בהעדפה שלכם ובפירוש שלכן למושג "חופש". לא מעט בתי מלון מצוינים פזורים בסיני, בעיקר בערים ובעיירות – טאבה, נואיבה, טראבין, דהב ושארם א-שייח – ובהם תוכלו למצוא תנאים נהדרים, מחירים סבירים, אוכל טעים ובעיקר תמורה מלאה למחיר כמעט תמיד.
מי שיותר בקטע של לינה על קו המים יכול למצוא חושה נעימה ומזמינה במתחמים הרבים שלאורך רצועת החוף באזורים ביר סוויר ואל מחש, ראס א-שטן וגם מעט יותר רחוק, באזור נואיבה, ראס אבו גלום והלגונה הכחולה.
המתחמים ("קמפים" בלשון התיירים) מציעים תנאים בסיסיים של חושות מקש או בונגלוסים מעץ, ובחלקם תמצאו גם בקתות אבן עם שירותים צמודים ומיזוג אוויר. המחירים זולים, הים קריר ונעים והאווירה ממכרת.
ויש גם אפשרות לקחת דירה, שבמקרים רבים בסיני היא ממש וילה, שיכולה לארח קבוצה גדולה של אנשים, בפרטיות מוחלטת ועם מרחב גדול ששייך רק לכם/ן. דירות אירוח בסיני תמצאו בדהב ובשארם א-שייח'.
מומלץ וכדאי לא להמתין לרגע האחרון, ובעצם לא להמתין בכלל ולהזמין מקום מראש, הן במלון, הן בדירה והן בחושה, דרך אתר הזמנות מסודר. כך תוכלו לקרוא (וגם לכתוב) ביקורות על המקום לפני שתגיעו וגם תבטיחו שמה שהוזמן זה אכן מה שתקבלו, ושלא יקרה מצב שבו תגיעו למקום ולא יהיה חדר או חושה פנויה.
מה יש לעשות בסיני?
סיני היא ממש לא רק בטן-גב. היא כמובן תקבל אתכם בברכה גם אם זה כל מה שתרצו לעשות, אבל אם כבר הגעתן עד כאן, לא שווה לכם להכיר קצת את הסביבה?
מסלולי טיול רבים ומגוונים יש בסיני, חבויים בין ההרים הגבוהים והקניונים האדירים. ההר הגבוה ומנזר סנטה קתרינה, ג'בל אום שומר, ג'בל ברכה הדרומי, עין חוד'רה והקניון הלבן ושמורת הטבע בנאבק הם רק חלק ממקומות ששווה לבקר בהם ולהתרשם מיופיו ועוצמתו של הטבע המדברי.
מי שפחות בעניין של הליכה, יכול/ה להביא משקפת ושנורקל במקום נעליים גבוהות ולהשקיף מלמעלה על העולם התת מימי הנדיר של הים האדום. שנורקלים בולטים מקו המים הם חלק מהנוף בחופי סיני ועד שלא תראו בעיניים את מה שמתרחש מתחת למים, כנראה שלא תצליחו להבין למה.
מי שרוצה לקחת את זה צעד אחד קדימה יכול/ה לחבור לאחד ממועדוני הצלילה בסיני לטובת קורס צלילה או טיולי צלילה, אם יש לכם/ן כבר הסמכה. אתרי הצלילה בסיני הם מהיפים בעולם ומה שנראה מלמעלה הוא כאין וכאפס לעומת העולמות שמחכים במצולות האמיתיים. בסיני אפשר לצלול בעיקר באזור דהב, ראס אבו גלום, שארם א-שייח וכמובן ה"מכה" של עולם הצלילה – ראס מוחמד.
ואפשר גם לטייל קצת בערים – לראות שווקים מעניינים, לקנות מזכרות הביתה, לשבת בבית קפה לתה מהביל ונרגילה, לאכול פירות ים במסעדה טובה ולצאת לבלות לעת לילה. דהב, נואיבה, טראבין ובעיקר שארם א-שייח יספקו לכם את החוויה הזו במלואה.
מה יש לאכול בסיני?
האוכל בסיני הוא פשוט וטעים. גם בבתי המלון, גם בקמפים וגם במסעדות תמצאו אוכל טרי ומזין שמוכר לרובנו מהארץ – אורז עם ירקות, פיצה, דגים ופירות ים, בשר, חומוס, פול, טחינה, גבינות, חביתה וסלט. בערים כמו דהב ושארם א-שייח תוכלו למצוא גם מסעדות ובתי קפה עם מאכלים מכל העולם ודברים מיוחדים כמו יונים ממולאות ושייקים אקזוטיים. האוכל בסיני, כמו כל דבר אחר, זול יחסית ואפשר לאכול ארוחה מעולה במסעדה תמורת כ-60 שקלים לאדם. תוכלו לקרוא בכתבה הזאת על עוד לא מעט אפשרויות לאכול טוב בסיני.
מה אפשר לעשות במקרה שמשהו אינו כשורה?
לאור עדויות ודיווחים של מטיילות על הטרדות וניסיונות פגיעה בעלי אופי מיני מצד מקומיים, חשוב להדגיש מספר כללי זהירות שכדאי לנקוט כדי למזער ככל האפשר את הסכנות:
- השתדלו להסתובב בקבוצות גדולות, רצוי מעורבות – גברים ונשים יחד.
- הימנעו מהצעות לסיורים ליליים לבד, תחת הכסות של "טיול כוכבים" או "טיול שקיעה". לטיולים כאלה צאו רק בקבוצות ולמקומות קרובים יחסית.
- אל תאפשרו לאיש שאינכן מכירות להיכנס לחושה/חדר שלכן.
- הימנעו משתייה מבקבוקים פתוחים מחשש שיוחדר אליהם חומר מטשטש. שתו רק מבקבוקי מים סגורים שנקנו במקום או שהבאתן אתכן.
במקרי חירום ניתן ליצור קשר עם משטרת התיירות – היא נמצאת שם בשבילכם:
- תחנת נואיבה – 20-693-500231+
- תחנת דהב – 20-693-640188+
- תחנת שארם – 20-6936-00675+
- במקרים חריגים ניתן ליצור קשר עם שגרירות ישראל בקהיר – 20-333-21500+
בסיני חם מאוד בימי הקיץ וקר מאוד בלילות החורף. העונות המומלצות לנסיעה לסיני, לכל מטרה, הן עונות המעבר, בהן מזג האוויר נוח מאוד, גם ביום וגם בלילה.
בסיני יש מגוון אפשרויות לינה, במחירים שנעים מלירות בודדות ועד אלפי שקלים ללילה, הכל תלוי בהעדפה שלכם ובפירוש שלכם למושג "חופש". תוכלו למצוא באתר את כל האפשרויות לאירוח בסיני וגם להזמין מקום בקלות.
סיני היא ממש לא רק בטן-גב. יש בסיני מסלולי טיול רבים ומגוונים, אתרי צלילה, ערים יפות עם חיי לילה, שווקים וחנויות, ושמורות טבע מדהימות ביופיין. שווה לצאת ולראות. תמצאו באתר כתבות מורחבות על כל המקומות היפים של סיני.
האוכל בסיני הוא פשוט וטעים, גם בבתי המלון, גם בקמפים וגם במסעדות. תוכלו לקרוא באתר על לא מעט אפשרויות לאכול טוב בסיני.