סיני בעת קורונה

הוסרו כל הגבלות הקורונה בכניסה וביציאה מסיני!

הכניסה מתאפשרת לכולם ולכולן, ללא הצגת תעודה / בדיקה כלשהי – לא בכניסה ולא ביציאה!

מעודכן ל -17/6/2022

בקצרה (אמ;לק)

  • מעבר הגבול לסיני פתוח לכולן ולכולם!
  • אין הגבלה על מספר הנכנסים\ות לסיני ביום. 
  • המעבר פתוח 7 ימים בשבוע. שעות פתיחת מעבר הגבול: 8:00–20:00 בכל יום.
  • ניתן לרכוש אגרת מעבר במעבר הגבול עצמו, אך רכישת האגרה מראש תחסוך לכם זמן ותור מיותר.
  • כניסה עם רכב מוגבלת ל-50 רכבים בכל יום ותצריך רכישת אגרה מראש בכל מקרה.
  • עם תעודת קורונה שבה 2 או 3 חיסונים ומעלה – אין צורך בבדיקת קורונה בכניסה לסיני.
  • עם תעודת קורונה שבה מצוינת החלמה, גם בנוסף לחיסונים – יש צורך בבדיקת PCR או אנטיגן מוסדי לפני הכניסה לסיני. תוצאת הבדיקה חייבת להיות באנגלית ולהכיל ברקוד.
  • ילדים וילדות עד גיל 12 – אין צורך בבדיקת קורונה בכניסה לסיני או בהצגת תעודה כלשהי. 
  • אין צורך בשום בדיקה נוספת בחזרה לישראל.
  • יש למלא טופס הצהרת כניסה לישראל במהלך 48 השעות שלפני החזרה.

טבלת ריכוז הדרישות בכניסה לסיני (ביציאה אין כל דרישה):

קורונה סיני

אז איך עוברים לסיני בזמן הקורונה ומה צריך בשביל זה?

 

מי יכול לעבור לסיני?

כולם וכולן. אין הגבלה על מי שיכול לעבור את הגבול. רצוי לרכוש את אגרת המעבר מראש (ראו בהמשך).

  • לבעלי/ות תעודת קורונה עם 2 או 3 חיסונים ומעלה – אין צורך בבדיקת קורונה (PCR) לפני המעבר לסיני. יש להציג בגבול תעודת קורונה של משרד הבריאות (לא תו ירוק) שבה מצוינים החיסונים. 
    לגבי תוקף החיסונים – בישראל תוקף החיסון הוא חצי שנה, והיא נחשבת מהמחמירות בעולם הנושא זה. המצרים אינם מבקשים תוקף של חצי שנה ואינם מקפידים על כך. מי שמרגיש לא בטוח יכול לבצע בדיקת קורונה אם חלפה יותר מחצי שנה מהחיסון האחרון, כדי למנוע אי נעימויות, אולם רוב הסיכויים שלא יהיה בכך צורך.
  • מחלימים/ות ולא מחוסנים/ות – ניתן לעבור אך ורק עם הצגת בדיקת קורונה (PCR או אנטיגן מוסדית) שלילית בטווח של 72 שעות מהמעבר לבדיקת PCR או 24 שעות לבדיקת אנטיגן. זה כולל מחוסנים/ות שהם גם מחלימים/ות. 

 

שלבי המעבר

 

מעבר מישראל לסיני

  1. הכניסה לסיני דרך מעבר טאבה תתאפשר בכל ימות השבוע (כולל שישי ושבת) בין השעות 20:00-8:00 (שעון ישראל) בלבד. שימו לב שבשעון קיץ בישראל, במצרים השעון מראה שעה אחת אחורה (כלומר ניתן לעבור בין השעות 7:00–19:00 לפי השעון המקומי).

    טלפון של מסוף הגבול בטאבה: 08-6360999
    טלפון של המנהל התורן במסוף: 050-9753976

  2. ניתן לרכוש אגרת מעבר במסוף הגבול עצמו, אך מומלץ לרכוש אותה מראש. תשלום מראש של אגרת המעבר, באמצעות אתר "מילגם" יחסוך לכם זמן ותור מיותר. לאור מקרי ספסרות באגרות, בעת רכישה מראש יש לציין שם + מספר דרכון של רוכש/ת האגרה, ורק הוא/היא יוכלו לחצות את הגבול עם האגרה הזו. 

  3. מעבר עם רכב אפשרי אולם מוגבל לכמות של 50 כלי רכב בכל יום ומחייב רכישת אגרה מראש. כדי לעבור עם הרכב יש לציין זאת בעת רכישת האגרה.

  4. שימו לב שבעת רכישת אגרה מראש יש לציין גם את תאריך החזרה מסיני. יחד עם זאת, תאריך החזרה אינו נאכף בכניסה לישראל.
    לרכישת אגרת מעבר אונליין לחצו כאן.

     

  5. בדיקת קורונה – המצרים דורשים בדיקת קורונה שלילית ממי שאינם מחוסנים/ות וממחלימים/ות (גם אם ביצעו חיסון). ניתן לבצע בדיקת PCR בטווח של 72 שעות מתאריך המעבר או בדיקת אנטיגן מוסדית (לא ביתית) בטווח של 24 שעות מהמעבר. לכן, תצטרכו לבצע בדיקה כזו, ולהביא אישור באנגלית הכולל ברקוד לסריקה (וגם שם כפי שמופיע בדרכון ומספר דרכון) על תוצאה שלילית ולהציגו במסוף הגבול המצרי.

  6. בעלי/ות תעודת קורונה עם 2 או 3 חיסונים ומעלה (לא תו ירוק) – ייכנסו בהצגת תעודת הקורונה. שימו לב שבעוד שבישראל החיסון בתוקף לחצי שנה, בסיני אין התייחסות לתאריך החיסון. המצרים לא מקפידים על מועד החיסון ולכן אין חובה לבצע בדיקת קורונה גם אם חלפה חצי שנה ממועד החיסון האחרון.

  7. ילדים וילדות עד גיל 12 – אין צורך בבדיקת קורונה או בהצגת תעודה כלשהי בעת המעבר.

  8. הצהרת בריאות – לפני החתמת הדרכונים במעבר הגבול עצמו תצטרכו למלא הצהרת בריאות ולמסור אותה לפקידים במעבר (על גבי טופס שינתן לכם) בעלות של 35 לירות מצריות

 

איפה עושים בדיקת קורונה בישראל לפני הנסיעה לסיני?

ברשת מרפאות AID Genomics (ביקור רופא) בנתב"ג או ברחבי הארץ, בעלות של 34–119 ש"ח (תלוי בסוג הבדיקה). להזמנת בדיקה לחצו כאן

באחד מסניפי "Be" של רשת שופרסל ברחבי הארץ, בעלות 49–95 ש"ח (תלוי בסוג הבדיקה). לרשימת הסניפים ותיאום בדיקה לחצו כאן

באחד מסניפי "סופר-פארם" ברחבי הארץ, בעלות 59–119 ש"ח (תלוי בסוג הבדיקה). לרשימת הסניפים ותיאום בדיקה לחצו כאן

באחת מנקודות הדיגום של חברת Check2fly ברחבי הארץ. בעלות של 75 ש"ח (לבדיקה איטית – תוצאה עד 14 שעות) או 135 ש"ח לבדיקה מהירה (תוצאה תוך 4 שעות). להזמנת בדיקה לחצו כאן

באחד מבתי החולים הציבוריים. חלקם מציעים גם שירות של בדיקה עד הבית בעלות נוספת. ניתן לזמן תור באתר של בית החולים המבוקש. 

בבתי החולים הפרטיים של רשת "אסותא" (חיפה, רעננה, תל אביב השלום, תל אביב רמת החייל, ראשל"צ, אשדוד ובאר שבע) בעלות של 250 ש"ח ולקבל תשובה תוך 24 שעות, או בעלות של 550 ש"ח ולקבל תשובה תוך 3 שעות (בתל אביב בלבד). ניתן לבצע גם בדיקות אנטיגן בעלות של 45 שקלים. לפרטים וזימון תור לחצו כאן

שימו לב כי אין אפשרות לבצע בדיקת קורונה  במעבר טאבה לפני הכניסה לסיני!

 

חזרה מסיני לישראל

  1. שעות פעילות המסוף נשארות זהות גם ליציאה מסיני (8:00–20:00). קחו בחשבון כי בזמני שעון קיץ בישראל, השעון בסיני הוא שעה אחת אחורה, ולכן מבחינת השעון המקומי המעבר פתוח בין השעות 7:00–19:00.

  2. כאמור, תאריך החזרה אינו נאכף, ולמעשה אין בעיה לחזור בכל תאריך שתרצו, כמובן במסגרת הזמן שמותר לשהות בסיני ללא ויזה למצרים (15 יום).

  3. טופס הצהרת כניסה לישראל – יש למלא טופס הצהרת כניסה לישראל במהלך 48 השעות שלפני החזרה (מומלץ לעשות זאת מוקדם ככל הניתן). שימו לב שללא מילוי הטופס לא תתאפשר כניסה לארץ! אין צורך במילוי טופס יציאה מהארץ במעבר טאבה.

    למילוי טופס הצהרת כניסה לישראל אונליין לחצו כאן

  4. אין כל חובה נוספת בכניסה לישראל ואין דרישה לבצע בדיקה כלשהי, לא בסיני ולא בישראל.

  5. אזרחים זרים (בלבד) יהיו חייבים בבדיקת קורונה בסיני, 72 שעות לפני החזרה לישראל. 

הנחיות קורונה כלליות נוספות במעבר הגבול

שימו לב כי אם אתם חייבים/ות בבידוד (אם אתם אזרחים זרים למשל), בחזרה לישראל ייתכן ויתבצע תשאול לגבי המקומות בהם שהיתם/ן, וייתכן ותתבקשו למסור פרטים אישיים כגון מקום מגורים ויכולת התניידות כדי להבין אם תוכלו לקיים את חובת הבידוד. כמו כן תתבקשו לחתום על הצהרת בריאות והתחייבות לשהייה בבידוד של 14 יום. שימו לב שהפרה של הצהרה זו היא עבירה פלילית לכל דבר ועניין – קיימו את הוראות החוק במלואן, גם כדי לשמור על הבריאות שלכם/ן וגם על זו של הסביבה.

חישבו היטב לפני הנסיעה אם יש באפשרותכם לקיים את הוראות החוק, כדי להימנע מאי נעימות בחזרה לישראל.

סיני בקורונה
צילום: אפרת אור

רשימת אתרים חיוניים עם מידע בנושא נסיעות לחו"ל בימי קורונה – מומלץ לקרוא בעיון!

נהלי קורונה בתוך סיני

 

מוניות ונסיעות 

רוב הנסיעות בסיני מתבצעות, כידוע, במוניות, ממעבר הגבול אל מקום האירוח וממנו לכל מקום אחר שאליו תרצו להגיע. בשלב זה אנחנו לא מכירים הגבלות כלשהן על הנסיעות, הן לבד והן על נסיעות משותפות במונית גדולה. יחד עם זאת, ההמלצה היא בהחלט לנקוט משנה זהירות, לנסוע במוניות קטנות, רצוי עם אנשים מוכרים ופחות לחלוק את הנסיעה עם מי שאינכם/ו סומכים /ות עליהם.

עקרונית, יש לעטות מסכה במשך כל הנסיעה, אם כי בפועל רוב הנהגים אינם מקפידים על כך. אם הדבר חשוב לכם/ן, ודאו איתם שהם מתכוונים לעטות מסכה. אם עדיין יש חשש, מומלץ לשבת במושב האחורי ולהישאר עם חלונות פתוחים למשך כל הנסיעה. 

שמענו וראינו גם מקרים בהם שוטרים במחסומים לאורך הכביש רשמו דו"חות לנוסעים ונוסעות במוניות על אי עטיית מסכה. מומלץ פשוט להשאיר את המסכה לאורך כל הנסיעה. 

 

התנהלות כללית בסיני

בסך הכל החיים בסיני נראים די רגילים. רוב בתי המלון פתוחים ועובדים כרגיל, וכך גם רוב הקאמפים, על אף שהדלילות בתיירים ניכרת בהחלט. בערים דהב ושארם א-שייח' כל הפעילות המסחרית מתנהלת כרגיל, המקומות פתוחים והחופים זמינים. על הנייר קיימת חובת עטיית מסכה בחללים סגורים (חנויות, מסעדות וכו') אולם בפועל היא לא מתבצעת ולא נאכפת, ונראה שסיני מתנהלת כסדרה, כמו בימי טרום הקורונה. אלכוג'ל לחיטוי הידיים, לעומת זאת, מוצב כמעט בכל פינה ובכל מקום שתיכנסו אליו, וכך גם שילוט המבקש להשתמש בו. 

יחד עם זאת, לפני הגעה לקמפ כלשהו מוטב לברר תחילה אם המקום פתוח ופעיל משום שיש קמפים בודדים שעדיין לא חזרו לפעילות מלאה. בתי המלון עובדים במתכונת כמעט מלאה. 

לינה ואירוח בסיני בעת הקורונה

 

בתי מלון

ככלל, כדאי להתארח בעת הזו בסיני בבתי מלון מרווחים שמאוכלסים פחות בצפיפות ופחות בנויים לגובה. למשל, מלונות כמו טאבה סנדס או טאבה הוטל (הילטון טאבה לשעבר) הצמודים למסוף הגבול ובנויים כבניין גבוה פחות מומלצים, כמו גם המלונות בחלקים המרכזיים של שארם א-שייח' שמלאים בתיירים מכל העולם והם נחשבים צפופים יחסית. מוטב לחשוב על פתרונות "מרווחים" יותר כמו דירות אירוח, הקמפים באזור נואיבה או הריזורטים המפנקים של דהב, שם צפוי פחות סיכון. 

כל מלון שקיבל אישור לחזור לפעילות לאחר הסגירה הכפויה, נאלץ לעמוד בשורה של כללים והנחיות, שמטרתן לצמצם ככל הניתן מגע בין האורחים במלון כדי לשמור על בריאותם. משרד הבריאות ואיגוד המלונות במצרים דורשים לחדש את האישור הזה בכל שנה, כלומר המלונות יעברו ביקורת תקופתית על מנת לוודא שהם עומדים בהנחיות.

במלונות עצמם האורחים מחויבים בעטיית מסכה בחללים הסגורים של המלון, אולם כאמור אין כמעט אכיפה או הקפדה על כך. 

חלק מהמלונות לא פועלים בקיבולת מלאה לחלוטין, ויש מלונות בהם יש חדרים ריקים למקרים בהם יש חשד להידבקות בקורונה, על מנת שתהיה אפשרות לבודד את מי שנדבק. הנוהל במקרה של הדבקה הוא פינוי מידי לבית החולים בשארם, שהוא המרכז הרפואי הגדול ביותר בסיני, אולם עדיף לכם במקרה כזה פשוט לחצות את הגבול בחזרה לישראל ולהגיע לבית החולים באילת. 

המזנונים והברים בחלק מהמלונות פועלים באופן חלקי, אולם ככל הנראה הסיבה לכך היא מיעוט האורחים ולא הרצון לשמור על מרחק.

בחצר המלון הבריכה תעבור חיטוי יסודי, וכך גם הכיסאות ומיטות השיזוף בתום כל יום. המרווח בין מיטות השיזוף בחוף לא יפחת משני מטרים.

שימו לב כי כל ההנחיות כללו כתובות ומחייבות, אולם בפועל לא כל בתי מהלון מקפידים עליהן במלואן. אם הדבר חשוב לכם ודאו עם בית המלון טרם הגעתם כי הוא מקפיד על ההנחיות.

 

בתי מלון מומלצים לאירוח בתקופת הקורונה: 

 

חושות

בקמפים הסיפור פשוט יותר משום שהם מרווחים יותר ונמצאים בשטח פתוח שבו אין חובה לעטות מסכה. הדגש הוא בעיקר על מניעת התקהלות וצפיפות ככל הניתן, אם כי גם כאן ההנחיות כמעט ואינן מורגשות. החושות בכל מקרה מרוחקות מספיק זו מזו ברוב החופים, והחוויה בהן לא מרגישה שונה מכל זמן אחר. 

 

חושות מומלצות לאירוח בתקופת הקורונה: 

 

וילות ודירות אירוח

פתרון מושלם לזמנים הללו הן דירות האירוח (שלא לומר וילות של ממש) שתוכלו למצוא בדהב ובשארם א-שייח'. הדירות הן פרטיות לגמרי, עם כניסה נפרדת, מפרסת, חצר או גג, מצוידות ומאובזרות והכי חשוב – מתאימות לאירוח של קבוצה או משפחה ללא הגבלות על מספר האנשים (כל עוד כולם נכנסים בדירה כמובן). המתארחים בדירות נהנים גם ממטבח פרטי שבו ניתן להכין אוכל ללא חשש (גם כזה שהבאתם אתכם מישראל), ולמעשה אינם חייבים לבוא במגע עם איש לאורך כל החופשה. זוהי אפשרות מעולה לחופש אמיתי תוך הקפדה על כל ההנחיות הנדרשות, וכמובן שמירה מיטבית על בריאותכם. 

 

ביטוח נסיעות

חשיבות ביטוח הנסיעות רק עולה כמובן בימים שכאלה, אבל התקופה מביאה איתה גם שינוי והתאמות נדרשות בעריכת הביטוח, כדי שיספק את הכיסוי הדרוש באופן אישי למבוטח ולמטרת הנסיעה, כמובן ביחס למציאות החדשה. הביטוח יכלול את הכיסוי הבסיסי הרגיל ועוד תוספות שונות המתבקשות במציאות הזו.

לעריכת ביטוח נסיעות און ליין בקלות ותוך מספר דקות לחצו כאן.  

סיני בעת ההקורונה
צילום: אפרת אור

סיני בקורונה – קצת שונה אבל אפשרי

השנים 2020 ו-2021 (ואנחנו מקווים שלא יותר מזה) תיזכרנה יותר מכל כשנות הקורונה. השנים שבהן פרץ לנו לתודעה ולחיים המושג COVID 19, הידוע יותר בשמו העממי – קורונה, אותו נגיף ארור ומסתורי שאיש לא צפה מראש והעולם לא היה מוכן אליו. המגפה שיתקה לחלוטין את עולם התיירות, והמהפכה של השנים האחרונות שהוזילה באופן משמעותי את עלויות הטיסות ואפשרה לנו לצאת למספר חופשות בשנה נעצרה, וכלל לא בטוח מתי נוכל לחזור למציאות שהכרנו טרם ימי הקורונה.

גם התיירות לסיני, כמובן, נפגעה באופן אנוש, ולמעשה נעצרה לחלוטין. באמצע חודש מרץ 2020 מסוף הגבול בטאבה נסגר למעבר ואנחנו נותרנו עם הגעגועים ועם תמונות מהטיול האחרון. בסיני עצמה הקמפים ובתי המלון נסגרו גם לתיירות פנים לתקופה של כחודשיים, וכל ההכנות הקדחתניות בחודשי החורף שהיו אמורות לשדרג את התנאים ואת הכיף שלנו לקראת האביב והקיץ התייתרו לחלוטין.

צריך להזכיר גם שממש לפני התפרצות הקורונה, תקף את חלק מחופי סיני שיטפון אדיר מלווה במזג אוויר סוער במיוחד שגם גרם לגאות מטורפת של יום סוף. התוצאה של מזג האוויר הזה היתה הרס מוחלט של מספר קמפים לאורך רצועת החוף ושל כמה מסעדות בטיילת של דהב שיושבות ממש על קו המים.

נתוני הפתיחה האלו הביאו את חצי האי סיני לפתיחת עונת התיירות של 2020 (שלמעשה לא נפתחה) במצב של שוקת שבורה. מקרים של קורונה אמנם לא נתגלו יותר מידי בסיני (או לפחות לא דווחו), כל הנראה משום שמדובר באזור שאינו צפוף וטובל בטבע, אבל המכה הכלכלית היתה ודאי קשה מאוד וכך גם הפגיעה במורל, הן שלנו כתיירים והן של המקומיים כמארחים.

התאוששות איטית, אך עקבית

לקראת סוף חודש מאי 2020, ואחרי כמעט חודשיים של השבתה מלאה, התחילו הקמפים ובתי המלון לקבל היתרים לחזור לפעילות, בטפטופים כמובן, ותחת הגבלות מסוימות לטובת הבריאות של המארחים והמתארחים. ב-1.7 התירה ממשלת מצרים מחדש את כניסתם של תיירים בחזרה לסיני (ולמעשה למצרים כולה) וכן את הפתיחה של רוב הקמפים ובתי המלון, במטרה לאפשר להם לפעול תוך שמירה על כללי היגיינה וריחוק חברתי, על מנת שיוכלו להתאושש מבחינה כלכלית.

משרד הבריאות הישראלי, בהמשך להודעת מושל דרום סיני, הכריז ב-30.8 על אזור דרום סיני כ"אזור חופשי מקורונה" והמליץ להתיר מחדש את כניסת הישראלים אליו דרך מסוף טאבה. למרות זאת, ועל אף לחץ ציבורי כבד משום שהכניסה והיציאה דרך נתב"ג לא הוגבלו בשלב זה, מסוף הגבול לא נפתח והדרך היחידה להגיע לסיני היתה דרך האוויר, בטיסה לשארם א-שייח' עם עצירת ביניים באיסטנבול. 

פתיחה מחודשת והדרגתית של מעבר טאבה

ב-30.3.2021 נפתח מחדש מעבר טאבה, לאחר אינספור הבטחות ודיונים שאף הגיעו לפתחו של בית המשפט, שקבע שוב ושוב שעל המדינה לנמק מדוע אינה מחילה על מעבר טאבה את אותם הכללים שחלים על מעברי הגבול האחרים. לבסוף, גובש מתווה שיאפשר את פתיחת הגבול, שבשלב ראשון היה חלקי מאוד, ואולם ככל שעובר הזמן המסוף הולך ולובש את הצורה המוכרת לנו מהעבר.  

עדכונים אחרונים בנושא הקורונה:

29.11.2021
החל מיום שני, 29.11.2021, חייבים כל הנכנסים לישראל, מכל המדינות, בבידוד ביתי של שלושה ימים לפחות. מחוסנים ומחלימים יוכלו להשתחרר מהבידוד לאחר שלושה ימים, בכפוף לבדיקת PCR שלילית ביום השלישי. מי שאינו מחוסן / מחלים יהיה חייב בבידוד ביתי של שבעה ימים לפחות, ויוכל להשתחרר מהבידוד בכפוף לבדיקת PCR שלילית ביום השביעי. אי ביצוע בדיקת PCR לטובת יציאה מהבידוד תגרור בידוד מלא של 14 יום, גם למחוסנים / מחלימים וגם לאלה שלא. הידיעה המלאה באתר ynet
 
13.9.2021
הוסרה מגבלת הנכנסים לסיני! משרד התחבורה הסיר את מגבלת הנכסים היומית לסיני, וכעת ניתן לרכוש אגרות כניסה לכל תאריך שתרצו! שעות הפעילות של מעבר הגבול צפויות להתרחב בקרוב. הידיעה המלאה באתר N12.  
 
31.8.2021
בעלי תו ירוק שוב פטורים מבידוד בחזרה מסיני! לאור התרחבות מבצע החיסונים, הוחלט כי בעלי תו ירוק (קרי, מחוסנים בשלוש המנות או מחלימים עד חצי שנה מההחלמה) יהיו פטורים מבידוד בחזרה מסיני, הנחשבת מדינה כתומה. ראו את כל הפרטים כאן בהמשך וגם בכתבה באתר ynet.
 
11.8.2021
שוב נסיגה בהקלות – החל מתאריך 11.8 מצרים נכנסה לרשימת המדינות שדורשות בידוד בחזרה ממנה, כולל מחוסנים ומחלימים. משרד הבריאות ערך מחדש את רשימת המדינות הצהובות / כתומות / אדומות, וסיני כרגע נחשבת מדינה בסיכון (כתומה). ראו את הרשימה המלאה וכל הפרטים באתר משרד הבריאות
 
30.6.2021
שני עדכונים משמחים!
1. החל מיום ראשון, 27.6.2021, ניתן שוב לחצות את מסוף הגבול לסיני עם רכב פרטי, אולם מספר כלי הרכב שיכולים לעבור ביום מוגבל ל-50. על מנת לעבור את הגבול רכב יש לסמן "כן" על השאלה "האם את/ה מתכוונ/ת לעבור את הגבול עם הרכב?" בעת רכישת האגרה. כמו כן, אגרת המעבר עם רכב עלתה ל-500 לירות מצריות. 
 
2. נוסעים מחוסנים בעלי תעודת מתחסן בתוקף (לא מחלימים!) יכולים לעבור כעת את הגבול ללא צורך בבדיקת קורונה PCR לפני הנסיעה. עדיין יש צורך בשתי בדיקות לפני החזרה לישראל – אחת בטווח של 72 שעות ואחת במסוף הגבול עצמו. הפרטים המלאים בכתבה באתר גלובס
 
1.6.2021
החל מיום שלישי, 1.6.2021, עולה מכסת האגרות היומית ל-1,000 לכל כיוון. כמו כן, בהמשך לעדכון הקודם, שימו לב כי לא ניתן יהיה לבצע בדיקות קורונה במעבר טאבה ויש לבצע בדיקה כזו טרם הנסיעה באחד מבתי החולים. לכל הפרטים ורכישת אגרת מעבר >> לחצו כאן.
 
29.5.2021
החל מיום שלישי, 1.6.2021, יחול שינוי במדיניות בדיקות הקורונה התקפות במעבר הגבול, ומעתה לא ניתן יהיה לעבור עם בדיקות חינמיות מקופות החולים או פיקוד העורף. על מנת לחצות את הגבול יהיה צורך בבדיקה בתשלום שניתן לבצע בבתי החולים הציבורים או הפרטיים, וזו הבדיקה היחידה שתוכלו לקבל עבורה תוצאות באנגלית לטובת מעבר הגבול. לפרטים המלאים באתר משרד הבריאות >> לחצו כאן 
 
27.4.2021
מכסת האגרות היומית הוגדלה ל-600, לכל כיוון. לכל הפרטים על רכישת אגרה לסיני, וקישור לרכישה >> לחצו כאן
 
18.4.2021
מעבר טאבה נפתח גם בסוף השבוע! החל מהסופ"ש של 23-24.4, יהיה מעבר טאבה פתוח גם בימי שישי ושבת. שעות הפתיחה עדיין לא משתנות והן נשארות 8:00–16:00 גם בסוף השבוע. לכתבה המלאה באתר גלובס
 
11.4.20221

שר הבריאות החליט שלא להאריך את תוקף התקנות שהגבילו יציאת ישראלים לסיני דרך מעבר טאבה למחוסנים ומחלימים בלבד (בעלי "תו ירוק") והחל מה-12.4 ניתן יהיה לצאת דרך המעבר עם בדיקת קורונה שלילית בטווח של 72 שעות מהמעבר. נבחנת הגדלת מכסת העוברים היומית, וכרגע היא עדיין עומדת על 300 בני אדם. הכתבה המלאה באתר ישראל היום

31.3.20221
מעבר טאבה פתוח! עשרות ישראלים כבר חצו את הגבול בדרך לחופשה הנכספת בסיני אחרי שנה שבה בעיקר התגעגענו. לא נרשמו בעיות מיוחדות או עומס חריג. יש להקפיד בכל חצייה של הגבול שאשרת המעבר תהיה לתאריך של יום במעבר, אחרת לא יהיה ניתן לעבור וכספכם לא יושב. פרטים מלאים על היום הראשון של המעבר, בכתבה באתר ynet.

29.3.2021
ממשלת ישראל החליטה על המתווה הסופי של המעבר לסיני, שיהיה בתוקף למשך שבועיים לפני בחינה מחודשת. על פי המתווה מעבר הגבול ייפתח ביום שלישי, 30.3.2021, ויהיה פעיל בימים א'-ה' בין השעות 16:00-8:00 בלבד בשלב ראשון. כמו כן, המעבר בשלב זה מאושר רק למחוסנים ומחלימים. פרטים מלאים בכתבה באתר ישראל היום, ובהמשך הכתבה הזו.

25.3.2021
מעבר הגבול ייפתח ביום שני (29.3.2021) או שלישי (30.3.2021), בהתאם להנחיות התו הסגול ועם מספר הגבלות: המעבר ייפתח בימי ראשון עד חמישי לשמונה שעות ביום, עם מעבר של 40 איש לכל היותר בשעה; לא יהיה ניתן לעבור עם רכב; תידרש בדיקת קורונה בכניסה וביציאה. להנחיות המלאות ולפירוט נוסף, קראת בכתבה באתר ynet.

23.3.2021
פורסמו לראשונה עקרונות המתווה שיאפשר את פתיחת מעבר הגבול לסיני. ההגבלה תעמוד ככל הנראה על 320 איש ביום וכן יהיה צורך ברישום ורכישת אגרת מעבר מראש, חובת הצגת בדיקת PCR בכניסה וביציאה, וכרגע לא יתאפשר מעבר עם רכב פרטי. לכתבה המלאה באתר N12.

22.3.2021
המעבר צפוי להיפתח ככל הנראה ביום שני, 29.3.2021, עם הגבלת שעות הפעילות ובתפוסה חלקית בשלב ראשון. ההערכות מדברות על כ-300 ישראליות וישראלים שיוכלו לחצות את הגבול ביום. לכתבה המלאה באתר ישראל היום.

21.3.2021
התקנות המורות על סגירת מעבר הגבול פקעו, ולמעשה פתיחת מעבר הגבול אושרה. כעת החליטה הממשלה כי נדרשים מספר ימים להיערכות לפתיחת המעבר בהתאם לתקנות התו הסגול, וכן לגיבוש מתווה מתאים. לכתבה המלאה באתר ישראל היום.

ככל שמדינת ישראל מאפשרת לאזרחים לצאת ולהיכנס מהארץ, בהתאם להגבלות ולהנחיות, אין מניעה לנסוע גם לסיני.

בהתאם להוראות משרד הבריאות, על כל החוזרים מחו"ל שאינם מחוסנים או מחלימים, חלה חובת בידוד מרגע הכניסה לישראל. תוכלו לקרוא על כך בפירוט בכתבה על סיני בעת הקורונה.

החוק המצרי מחייב עטיית מסכה בחללים סגורים, אולם בפועל נראה שאין כל כך הקפדה על כך. העסקים מתנהלים כרגיל וכך גם מקומות האירוח, בהתאמות נדרשות לתקופה.

האופציות להתארח בסיני נותרו כשהיו – מלונות וחושות. בגלל התקופה המחייבת ריחוק חברתי, יש גם אופציה נוספת מצוינת כדי להתמודד עם הסיטואציה – וילות ודירות אירוח. תוכלו למצוא באתר פירוט של כל הווילות והדירות הטובות ביותר בסיני, עם אפשרות להזמנה ישירה.

Sending
User Review
0% (0 votes)
מכירים מישהו שזה עשוי לעניין אותו? היו חברתיים ושתפו:
עזרו לנו לעזור לכולם

נתקלת בחוסר דיוק או שיש לך המלצה לשיפור התוכן? ספר לנו כדי שנוכל להשתפר עבור המטיילים הבאים!

יש לך תוכן מעניין על סיני שאת/ה רוצה לחלוק עם אחרים?

קח/י חלק במהפכה ואנחנו נדאג להוסיף את המידע בצורה מסודרת ומונגשת ל-Sinai Vibes

יורדים לסיני? הנה כמה דברים שאנחנו יכולים לעזור בהם:

הזמנת מלון – יש באתר מבחר מלונות מומלצים, ככל שהזמן עובר החדרים נתפסים והאפשרויות מצטמצמות. אגב, יש גם חושות!

הזמנת מונית מראש (אונליין באתר) – זה ידוע שלא יורדים לסיני מבלי להזמין מונית מראש באופן מסודר.

רכישת ביטוח נסיעות – סיני היא חו"ל, וכמו כל נסיעה לחו"ל חשוב לא לקחת סיכון, לרכוש ביטוח, ולצאת לחופש בראש שקט.

רכישת חבילת גלישה – להישאר בזמינות גם בסיני. חבילת גלישה לטלפון הנייד שחשוב לרכוש כבר מהארץ, עוד לפני הנסיעה. 

רגע לפני תשלום אגרת המעבר לסיני...
איך אתם מגיעים מהגבול למלון כבר סגרתם?

בזמן שאת אגרות המעבר לסיני ניתן לרכוש תמיד וללא הגבלה, כמות המוניות להזמנה מראש מוגבלת והן אוזלות במהירות. אם תזמינו מונית עכשיו נוכל להבטיח לכם נסיעה חלקה ונעימה מהגבול ועד מקום האירוח, במונית חדשה וממוזגת עם נהג זהיר שלא ממהר ללקוח הבא. למידע נוסף על שירות הזמנת מונית בסיני לחצו כאן. את אגרת המעבר לסיני תוכלו לרכוש גם מיד לאחר מכן.

דילוג לתוכן