תקשורת ואינטרנט בסיני

עודכן לאחרונה: אוקטובר 11, 2023

חבילות הגלישה המומלצות של סיני וייבס >>

10.5GB

ראש שקט - גולשים ונהנים
175 בתוקף ל-14 ימים
  • 4G בשארם, דהב וברוב החופים, כולל נואיבה
  • נפח גלישה גדול במיוחד. מתאים למי שלא רוצה להרגיש מוגבל בשימוש באינטרנט ומבין שכדאי לשלם כמה עשרות שקלים יותר בשביל חופשה בראש שקט. מספיק אפילו בשביל נטפליקס בערב (לא בינג'ים, כן?), גלישה בפיד של האינטסגרם והפייסבוק, שליחת סרטונים מעוררי קנאה לחברים בבית ועוד...

3.5GB

מקום טוב באמצע
105 בתוקף ל-7 ימים
  • 4G בשארם, דהב וברוב החופים, כולל נואיבה
  • נפח גלישה סביר. מתאים למי שרוצה לשלוח תמונות לחבר'ה בבית אבל במידה והאינטרנט יסתיים באמצע החופשה זה לא יהיה סוף העולם.
  • במידה ואתם לא מתכננים להגיע לחופי נואיבה, ניתן לחסוך ₪20 ולרכוש את אותו נפח החבילה במסלול הרגיל. ₪85 בלבד >>

1.5GB

החבילה הזולה - זמינות בקטנה
49 בתוקף ל-7 ימים
  • 4G בשארם ובדהב. 3G (אינטרנט איטי מאוד) בחלק מהחופים, כולל נואיבה
  • נפח גלישה קטן יחסית. מתאים למי שרוצה לענות להודעות ווטסאפ ולשלוח סימן חיים מידי פעם למשפחה ולחברים בבית אבל פחות בעניין של גלישה בפיד של האינסטגרם במהלך החופשה.
  • מומלץ להשקיע ₪20 נוספים ולרכוש נפח זהה במסלול הפלוס + לקליטה טובה יותר באזור נואיבה והחופים. ₪69 בלבד >>

חופשה בסיני היא שם נרדף לשקט ושלווה, ללא הסחות דעת מיותרות ובלי העניינים שמטרידים אותנו ביום יום כשאנחנו בבית, וזה כולל בין היתר גם צפצופים והתראות מהטלפון שלנו. להשאיר את הטלפון סגור או על מצב טיסה עמוק בתיק זה יותר מלגיטימי כאשר אנחנו בחופשה בסיני, אף אחד ממילא לא ירצה להטריד אותנו כשאנחנו בחופש וגם מי שלא יודע יסתדר כמה ימים בלעדינו.

אולם, יש מקרים שבהם בכל זאת יש צורך בזמינות גם בסיני, מסיבות רבות, וזה בהחלט אפשרי. בין אם  הצורך הוא רק לאפשרות בסיסית לתקשר בוואטסאפ ובין אם לאינטרנט של ממש כדי לעבוד – סיני מספקת את האפשרויות הללו, ורק צריך להכיר אותן ולדעת מה יותר משתלמת באיזה מקרה.

עד לא מזמן הפתרונות הללו היו חייבים להיות מקומיים, משום שבין ישראל למצרים לא היו הסכמי נדידה של חברות הסלולר. אולם, החל מחודש מרץ 2022 ניתן לרכוש "חבית חו"ל" מהמפעיל הסלולרי לטובת שיחות וגלישה בסיני, על המספר הישראלי. 

אינטרנט בסיני

פתרונות אינטרנט ותקשורת בסיני

 

חיבור WiFi בסיני

ברוב בתי המלון בסיני (בטח בגדולים והמוכרים שבהם) ובחלק מהקמפים קיים חיבור אלחוטי לרשת אינטרנט שאליו אפשר להתחבר כדי לקבל קליטה. יחד עם זאת אם יש צורך להיות בזמינות, או להתחבר לאינטרנט למטרות עבודה, אנחנו לא ממליצים לבנות על ה- WiFi בסיני, מכמה סיבות:

  • מהירות הגלישה תהיה איטית מאוד, בטח לא מה שמוכר לנו מהבית. זה נובע מהבדלים ברוחב הפס וגם ממספר הגולשים המתחברים אליו בו זמנית.
  • החיבור בדרך כלל יהיה מוגבל לרדיוס קטן, סביב הראוטר עצמו. ברבים מבתי המלון אין קליטה כלל בחדרים אלא רק בחללים הציבוריים.
  • במסעדות בדהב ובשארם תוכלו למצוא בדרך כלל WiFi, אולם שוב – לא היינו ממליצים לסמוך על זה כל הזמן, כי בסיני כמו בסיני מה שהיה נכון לאתמול לא תמיד נכון למחר.
  • בקמפים מדובר בדרך כלל ב-Hot Spot שבעל הקמפ פותח מהטלפון האישי שלו, ולכן היא מוגבלת בזמן ולא רציפה לאורך כל היום.
  • בחלק מהמקומות נגבה תשלום נוסף עבור הגלישה, ולא תמיד מדובר בעסק זול אם יש צורך בחיבור רצוף למשך שעות רבות.

 

סים וירטואלי eSIM – הדרך הבטוחה לגלוש באינטרנט בסיני

הדרך הכי טובה להבטיח קליטת אינטרנט אמינה ברוב החלקים של סיני (בעיקר בחופים ובחלקים המתוירים שלה) היא לרכוש eSIM (סים וירטואלי) טרם הנסיעה. הוא מאפשר גלישה באינטרנט כמעט מכל מקום, במהירות טובה ובנוחות מקסימלית.

מה זה eSIM?

כמו כל תחום, גם תחום התקשורת הגלובלית מתפתח בקצב מהיר מאוד, והדבר הבא שהולך ותופס מקום הוא סיום וירטואלי (eSIM). מדובר למעשה בסים ללא כרטיס פיסי, שמוטמע ישירות במכשיר הנייד באמצעות סריקת קוד QR פשוטה, ניתן להפעיל אותו או להפסיק את פעולתו בלחיצת כפתור והוא נוח ופשוט לאקטיבציה. בעתיד הלא רחוק כרטיסי ה-SIM הפיזיים יעברו מן העולם, ותמיד מומלץ להביא את העתיד אליכם ולא לחכות לו. 

היתרון הגדול של eSIM בסיני על פני כרטיס פיזי הוא בראש ובראשונה האפשרות לקיים שיחות קוליות ושיחת וידאו בוואטסאפ, דבר שלא מתאפשר בסיני עם כרטיס סים פיזי ולא באמצעות WiFi. 

בנוסף, האקטיבציה של הסים הווירטואלי נוחה ופשוטה, ניתן לעשות אותה עוד לפני הנסיעה ולהגדיר תאריך שבו היא תיכנס לתוקף, וכך לסגור את הפינה הזו מראש. כמובן אין צורך לחפש חנות פתוחה או להחליף פיזית את הכרטיס, והוא מתאים לכל הרשתות הסלולריות הפועלות בישראל (במכשירים תומכים). 

איפה קונים eSIM וכמה זה עולה? 

אתר סיני וייבס מקיים שיתוף פעולה עם חברת NeptuCom וביחד יצרנו בשבילכם ובשבילכן חבילות משתלמות במיוחד המתאימות לכל אורך וסוג של חופשה. כאן באתר תוכלו לרכוש eSIM אונליין במספר דקות ולהיות בראש שקט עד החופשה בסיני. 

אפשרויות נוספות לגלישה בסיני

חבילת חו"ל מהמפעילה הסלולרית הישראלי

כאמור, החל מחודש מרץ 2022 נפתחה האפשרות להסכמי נדידה בין חברות הסלולר בישראל ובמצרים, ולכן החברות מציעות חבילות גלישה ושיחות שיכולות לפעול גם בסיני. המחירים מן הסתם משתנים מחברה לחברה, ותלויים גם בסוג החבילה. כדאי לבדוק אם האופציה הזו משתלמת מבחינת מחיר, בהתאם לצורך שלכם/ן בסיני.

לא כל החברות מציעות חבילת גלישה לסיני, וגם אלו שכן מוצעות כוללות לעתים הגבלות שונות כמו חסימת האפשרות לשיחות קוליות. לכן, שימו לב בדיוק מה החבילה כוללת והאם היא עונה על הצורך. 

 

כרטיס SIM מקומי של Vodafone

אם המכשיר שלכם/ן אינו תומך ב-eSIM ואין ברירה אלא לרכוש כרטיס פיזי, הכרטיס המומלץ ביותר הוא של חברת Vodafone, ותוכלו לקנות אותו פעם אחת ולהטעין אותו בכל פעם עם חבילה בהיקף הרצוי. הכרטיס עצמו עולה כמה מאות לירות מצריות (משתנה בהתאם לחנות ולאזור בסיני), וחבילת הגלישה תעלה כמובן בהתאם לנפח שלה. ניתן לטעון את הכרטיס בקיוסקים, מכולות ובחנויות ייעודיות למוצרי סלולר (ראו פירוט בהמשך).

שימו לב לניסיונות "עוקץ" מצד מקומות שינסו לגבות מחירים יקרים יותר או למכור לכם כרטיס משומש. מוטב לא לקנות כרטיס SIM שלא באריזה המקורית שלו, שמוצע הרבה פעמים מצד נהגים או נותני שירות אחרים שאינם עוסקים בתחום. 

הדרך הכי אמינה ובטוחה לרכוש כרטיס סים מקומי היא באמצעות כרטיס גירוד, שבו ברור מאוד על מה משלמים וכמה, ניתן לראות שהוא חדש ולא נעשה בו שימוש (כאשר הוא לא מגורד) וההטענה בו מאוד פשוטה באמצעות האפליקציה של Vodafone שכדאי להוריד למכשיר הנייד עוד לפני הנסיעה.

כ-70% ממחיר הכרטיס ייכנס כקרדיט לחבילת הגלישה (היתר הוא עמלה למקום ממנו הכרטיס נרכש + מיסים) וחשוב לזכור לא לגלוש לפני רכישת החבילה, אחרת המחיר יהיה יקר בהרבה.

יש לציין שרוב החבילות תקפות לחודש אחד מרגע שטענתם אותן, וצריך לקחת את זה בחשבון אם התכנון הוא לשהות ארוכה יותר. באפליקציה של Vodafone המידע מוצג בצורה פשוטה ונוחה.

 

כרטיס SIM מקומי של חברת WE

חברת WE (או בשמה הרשמי – Telecom Egypt) היא חברת תקשורת ממשלתית, ויש לה סניפים בכל רחבי סיני. כרטיס SIM של החברה מגיע ללא כרטיסי גירוד אלא פשוט מוטען בחבילה בהתאם לנפח הרצוי. משום שמדובר בחברה ממשלתית, פריסת האנטנות מעולה והקליטה של הרשת חזקה מאוד, גם במקומות בהם בדרך כלל אין קליטה לאורך הכביש בין טאבה לדהב. 

המחירים מעט יקרים יותר מהמחירים של Vodafone אולם כוללים בנוסף לאינטרנט גם אפשרות לשיחות בתוך מצרים (בלבד). 

כרטיסי הטענת אינטרנט בסיני
כרטיסי גירוד להטענת אינטרנט בכרטיס SIM
אינטרנט בסיני
אפליקציית Vodafone

איפה קונים כרטיס SIM בסיני?

כרטיס SIM מקומי ניתן לקנות בחנויות מכולת, קיוסקים, חנויות דרכים או חנויות למוצרי סלולר. בקניה הראשונה כדאי לבקש מהמוכר שיפעיל את הכרטיס במקום, למקרה שתהיינה בעיות כלשהן, וגם כי לעתים נדרש תהליך אקטיבציה דרך הודעות SMS בשפה הערבית, שבה לא כולנו שולטים.

טאבה

במרכז המסחרי הקטן של טאבה, מיד לאחר מלון מובנפיק, כ-500 מטרים אחרי מסוף הגבול מצד שמאל, יש חנות לציוד סלולרי בשם VOVA, שם ניתן לרכוש כרטיס SIM וכרטיסי גירוד. החנות הזו מומלצת רק אם ש צורך באינטרנט מיד עם ההגעה לסיני, גם כי שעות הפתיחה שלה לא קבועות וגם כי החברים בחנות הזו לא תמיד מתורגלים בהחלפת הכרטיסים והטענת קרדיט.

מול הכניסה למלון מובנפיק (בצד השני של הכביש) נמצאים משרדי חברת WE (שהם למעשה משרדי הדואר של טאבה), שם אפשר לקנות כרטיס SIM בנפח הרצוי. שעות הפתיחה הרשמיות הן 7:00 עד 23:00, אבל בסיני כמו בסיני לא בטוח שאלה באמת השעות שתמצאו את המקום פתוח. 

ראס א-שטן

אם היעד הוא החופים עד נואיבה, כדאי לנסוע למכולת של אזברקי, שנמצאת ממש מול רמדאן קמפ (מעבר לכביש) ברצועת ראס א-שטן. החבר'ה שם נחמדים, מבינים עניין ושולטים בענייני החלפת כרטיס והטענת חבילות. ייתכן ותמורת השירות "יקפיצו" קצת את המחיר, אז קחו זאת בחשבון. בכל מקרה לפעמים שווה לשלם עוד 50 לירות ולקבל עבודה טובה ואמינה.

נואיבה

במרכז נואיבה (ה-City) יש חנות למוצרים וציוד סלולרי בקצה שורת החנויות, שם אפשר למצוא גם כרטיס SIM וגם כרטיסי גירוד להטענה. גם שם החברים יודעים לתפעל את העסק וניתן לסמוך עליהם. שימו לב שהמחיר במכולת עשוי להיות יקר יותר, וקחו זאת בחשבון. 

דהב

בדהב העסק כבר הרבה יותר פשוט וברחבי העיר יש מספר חנויות בהן ניתן לקנות ולטעון כרטיס SIM, גם של Vodaphone וגם של WE. תמיד כדאי להיכנס לחנות שזה תחום העיסוק שלה וכך גם לקבל שירות טוב ואמין יותר במידה ומתעוררת בעיה. אנחנו ממליצים על חנות בשם Bedaya Vodafone Store שנמצאת ברחוב Lighthouse, ממש במרכז דהב. אפשר למצוא אותה בקלות בגוגל מפות.

גם לחברת WE יש סניף בדהב שנמצא על הכביש הראשי (WE Store), סמוך לרחבה הגדולה שמול הגשר בטיילת, ליד משרדי חברת האוטובוסים Go Bus Dahab. זה המיקום המדויק של החנות בגוגל מפות

שארם א-שייח'

גם בשארם אין שום בעיה למצוא מקומות לקנות ולטעון בהם כרטיס SIM. במלונות הגדולים יש חנויות בתוך המלון עצמו, בהן המחירים לא יקרים והשירות שתקבלו יהיה אמין וטוב.

מחוץ למלונות רצוי למצוא חנויות שהן ספקי שירות של Vodafone או של WE, יש כאלה בשדה התעופה אם במקרה הגעתם בטיסה, ועוד לא מעט ברחבי העיר. אפשר למצוא אותן גם בגוגל מפות אבל סביר יותר שפשוט תיתקלו בהן בשיטוט בעיר, וכמובן שתמיד אפשר לשאול את המקומיים.

איפה יש קליטה סלולרית בסיני?

רשתות התקשורת המצריות, לא רק Vodafone או WE, מספקות קליטה טובה ויציבה לאורך כל קו החוף של סיני, מטאבה ועד שארם. גם בסנטה קתרינה (בכפר עצמו) יש קליטה טובה. האזורים שבהם תתקשו למצוא קליטה הם בעיקר ההרים, הוואדיות וכן שמורות הטבע ראס אבו גלום והלגונה הכחולה.

אם אחד הכיוון הוא מאזורים אלה תמיד כדאי לעדכן את הקרובים בארץ שתהיו באזור ללא קליטה לכמה שעות / ימים כדי שלא תדאיגו אף אחד בבית שינסה ליצור קשר ללא הצלחה.

 

איפה אפשר לעבוד עם מחשב בסיני?

סיני היא יעד נהדר גם לנוודים דיגיטליים. כתבנו על כך כבר בפירוט, אבל נזכיר גם כאן בקטנה שלעבוד מול הנופים של סיני זו חוויה נפלאה ומרחיבת לב, וכדאי לעשות את זה, כאמור, עם eSIM והתחברות לרשת הסלולרית במכשיר הנייד, גם אם אתם/ן במלון שבו יש קליטה רציפה כי סביר שהיא תהיה חלשה מידי לצרכים שלכם/ן.

יחד עם זאת, יש בדהב גם חללי עבודה משותפים (Co Working Space) שבהחלט מהווים פתרון טוב לצורך בשעות עבודה ממושכות מול המחשב, בסביבה שקטה.

שימו לב שהחיבור לחשמל בסיני שונה מזה שנפוץ בישראל והוא בעל שתי כניסות בלבד. זה אומר שתקעים של 2 פינים (כמו מטענים של טלפונים ניידים) מתחברים בקלות, אולם עבור רוב שקעי ההטענה של מחשבים ניידים, שכוללים 3 פינים, תצטרכו לרכוש מבעוד מועד מתאם. רצוי להביא מתאם כזה מהבית, ואפשר למצוא אותו גם בחנויות בדהב / שארם שעוסקות בחשמל וכלי בית, בשקלים בודדים. כמו כן, גם בחנויות בבתי המלון הגדולים סביר שתמצאו מתאם כזה. 

EL Coworking Space

מתחם חדש (נפתח באוגוסט 2023) וגם נראה ומרגיש ככה. מדובר בחלל מרווח ונעים, שטוף שמש, ובו עמדות עבודה מסוגים שונים – שולחנות נפרדים רחבים עם כיסאות נוחים, שולחנות גבוהים וארוכים עליהם אפשר לשבת אחד ליד השני, עמדות עבודה עם הפרדה ביניהן וגם דלפק ארוך מול החלון למי שמעדיף לעבוד ממש מול הים. יש במקום גם פינות ישיבה ומנוחה על ספות נוחות ואפילו תא סגור שבו ניתן לקיים פגישות / שיחות וידאו בלי להפריע לאחרים. 

המקום פתוח מהשעה 7:00 בבוקר, והחל מ-10:00 מגיש גם קפה טוב. המזגן עובד מצוין ויש מספר רשתות אלחוטיות שאפשר להתחבר אליהן, ואפילו מסך נוסף למי שרוצה לחבר את המחשב הנייד שלו למסך גדול יותר או לעבוד עם שני מסכים. מחיר ההשקה הוא 200 לירות מצריות ליום, אם כי הוא צפוי לעלות מעט בהמשך. אחמד, הבעלים הוא אחד האנשים הנחמדים שתפגשו בסיני ובכלל, כך שהמקום הזה ממש מומלץ למי שצריך חלל נוח לעבוד.  

El Coworking space Dahab נמצא בחלק הצפוני של הטיילת, צמוד למרכז הצלילה Mirage Divers. 

מיקום חלל העבודה EL Coworking Space בדהב:

Mojo Cowork Cafe

חלל עבודה נוסף שנוכל להמליץ עליו נקרא Mojo Cowork Cafe והוא נמצא ממש בלב דהב. הוא פחות מוצלח מהקודם, אולם הוא מספק פתרון טוב. מדובר במקום לא גדול, אבל נוח ושקט יחסית, והוא מציע גלישה לאורך כל היום או לחצי יום, בחבילות משתנות שיכולות לכלול גם קפה ושתיה קלה, ויש גם חבילות למספר ימים.

יש שתי קומות למקום, התחתונה פתוחה לרחוב ולכן עשויה להיות מעט רועשת, אולם הקומה העליונה שקטה וממוזגת, ולכן מתאימה יותר למי שזקוק לשקט. יש כמובן רשת אלחוטית יציבה שמאפשר עבודה רציפה. המחירים ממש נוחים (ראו מטה) והקפה מצוין.

נוודות דיגיטלית בסיני
Mojo Cowork Cafe דהב
Mojo Cowork Cafe
מחירים וחבילות ב-Mojo Cowork Cafe דהב

מיקום חלל העבודה Mojo Cowork Cafe בדהב:

 

ומה עם שיחות טלפון?

ברכישת חבילת גלישה של המפעילה הישראלית, ניתן לבחור בין חבילה עם שיחות לחבילת אינטרנט בלבד. 

בכרטיס SIM מקומי של Vodafone, חבילות הגלישה הבסיסיות אינן כוללות שיחות טלפון. לא מומלץ  להתקשר או לשלוח הודעות SMS מסיני לישראל דרך כרטיס ה-SIM המצרי ללא חבילה משום שהן יקרות מאוד.

חברת WE, כאמור, מאפשרת חבילות הכוללות גם דקות שיחה בתוך למצרים וניתן לרכוש חבילה כזו אם יש צורך להישאר בזמינות. 

שיחות קוליות בוואטסאפ (וגם שיחות וידאו) ניתן לבצע רק באמצעות רכישת eSIM שמאפשר אותן, משום שחבילות בכרטיסים המקומיים חסומות לשיחת כאלה. לכן זו הדרך המומלצת ביותר. ניתן גם לבצע שיחות וידאו דרך אפליקציית מסנג'ר או זום. 

ניתן לרכוש חבילת חו"ל מהמפעילה הסלולרית בישראל אולם האופציה המועדפת היא לרכוש eSIM – סים וירטואלי שנטען על המכשיר הנייד בלי צורך להחליף פיזית את הכרטיס. הגלישה דרכו חלקה ונוחה, וניתן לרכוש אותו אונליין באתר. 

המצרים חוסמים את האפשרות לשיחות קוליות ושיחות וידאו בוואטסאפ במסגרת החבילות המקומיות, אולם ברכישת eSIM ניתן לבצע שיחות קוליות ושיחות וידאו דרך וואטסאפ ופייסבוק מסנג'ר.

כרטיס SIM מקומי ניתן לרכוש בסיני בחנויות ייעודיות לציוד סלולרי או במכולות וחנויות דרכים. תוכלו למצוא בכתבה פירוט של המקומות הללו והמלצות על הטובים שבהם.  

אם הכוונה היא לעבוד מסיני רצוי לא לסמוך על הרשת האלחוטית אלא להתחבר לרשת הסלולרית המקומית דרך הטלפון הנייד. ראו את כל הפרטים על איך ניתן לעשות זאת באתר. 

Sending
User Review
0% (0 votes)
מכירים מישהו שזה עשוי לעניין אותו? היו חברתיים ושתפו:
יורדים לסיני? הנה כמה דברים שאנחנו יכולים לעזור בהם:

הזמנת מלון – יש באתר מבחר מלונות מומלצים, ככל שהזמן עובר החדרים נתפסים והאפשרויות מצטמצמות. אגב, יש גם חושות!

הזמנת מונית מראש (אונליין באתר) – זה ידוע שלא יורדים לסיני מבלי להזמין מונית מראש באופן מסודר.

רכישת ביטוח נסיעות – סיני היא חו"ל, וכמו כל נסיעה לחו"ל חשוב לא לקחת סיכון, לרכוש ביטוח, ולצאת לחופש בראש שקט.

רכישת חבילת גלישה – להישאר בזמינות גם בסיני. חבילת גלישה לטלפון הנייד שחשוב לרכוש כבר מהארץ, עוד לפני הנסיעה. 

רגע לפני תשלום אגרת המעבר לסיני...
איך אתם מגיעים מהגבול למלון כבר סגרתם?

בזמן שאת אגרות המעבר לסיני ניתן לרכוש תמיד וללא הגבלה, כמות המוניות להזמנה מראש מוגבלת והן אוזלות במהירות. אם תזמינו מונית עכשיו נוכל להבטיח לכם נסיעה חלקה ונעימה מהגבול ועד מקום האירוח, במונית חדשה וממוזגת עם נהג זהיר שלא ממהר ללקוח הבא. למידע נוסף על שירות הזמנת מונית בסיני לחצו כאן. את אגרת המעבר לסיני תוכלו לרכוש גם מיד לאחר מכן.

דילוג לתוכן