סיני בחגים

עודכן לאחרונה: ספטמבר 13, 2023

"וְשָׂמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ… וְהָיִיתָ אַךְ שָׂמֵחַ" – כך מצווה עלינו בחגי תשרי, ועל פי ההערכות המקום השמח ביותר לקראת החגים עומד להיות ככל הנראה מחוץ לישראל בכלל, על חופי סיני השלווים. יש האומרים שגם אחרי חופש צריך עוד חופש כדי להתאושש ממנו, ובהקשר הזה החגים הם תקופה מצוינת להתאושש מחופשת הקיץ, לנצל את עד תום את ימי החופשה בעבודה (כולל גשרים שמתחברים עם סופי השבוע) ולטעון מצברים לקראת חורף ארוך ונטול חופשות.

ואם כבר חופשות, אז ברור שסיני. היא קרובה, זולה, עם אווירה אמיתית של חופש ובשנים האחרונות כבר הפכה להיות אופציה ראשונה לחופשה ספונטנית אצל לא מעט ישראליות וישראלים. הנופים מרהיבים, הים צלול, הבריזה מלטפת והשמש נמצא תמיד באותו מקום. יחד עם זאת, לא רק לכם יש חופש בחגים מה שאומר שיחד אתכם יגיעו עוד עשרות אלפי אנשים לחופי סיני. זה אחלה, אבל דורש תשומת לב למספר דברים ותשובות לשאלות שעולות בנוגע לעומס הצפוי במעבר ובחופים ועל ההתנהלות בסיני באופן כללי בתקופות עמוסות יותר. כדי לשפוך קצת אור על הדברים ולעשות סדר, הנה כמה דגשים לקראת נסיעה לסיני בחגים.

צילום: אלמוג מורר

קאמפים ומלונות בסיני בתקופת החגים

כלל ידוע הוא שכאשר יש תורים ארוכים במסוף הגבול, גם החופים יהיו מלאים. זה לא בהכרח רע, ואפילו יכול להיות הזדמנות מעולה להכיר אנשים חדשים, לשבת בחברותא וליהנות מזמן איכות. הקאמפים צפויים להתמלא כבר ביום או יומיים שלפני החגים הגדולים (ראש השנה וסוכות) ולהישאר בתפוסה מלאה ככל הנראה עד לסיום חול המועד סוכות.

גם אם מצאתם מקום בקאמפ שרציתם, דעו כי השירות צפוי להיות איטי יותר (עד כמה שזה ניתן בכלל בסיני) משום שיש יותר אנשים לשרת, והתאזרו בסבלנות ובחיוך. זה תמיד עוזר כדי לשמור על מצב רוח טוב.

ימי החג העמוסים הם הזדמנות מעולה לגלות קאמפים חדשים ופחות מוכרים, ולא להגיע דווקא לאותם מקומות שחוזרים אליהם שוב ושוב. רצועת החוף של סיני מלאה בקאמפים כאלה, ובכל שנה מתווספים עוד ועוד כדי לעמוד בביקוש ולהרחיב את מגוון האפשרויות. הנה כמה המלצות על מקומות שווים שלא כולם מכירים:

אם הכיוון הוא מלון, בהחלט מומלץ להדרים עד לדהב, שתהיה משמעותית פחות עמוסה גם בגלל המרחק, וגם בגלל המגוון הרחב (מאוד) של בתי המלון שהיא מציעה לעומת טאבה. בתי המלון בסיני מסובסדים על ידי ממשלת מצרים, כך שבניגוד למחירי הקאמפים, המחירים במלונות לא צפויים לזנק באופן משמעותי ועדיין ברוב המקרים יישארו בגבול הטעם הטוב.

דהב היא יעד אטרקטיבי ומסקרן שלא כולם מכירים עדיין – יש בה פסיליטיז שלל עיר קטנה, מגוון מקומות בילוי מסעדות, חנויות מעניינות, טיילת רחבת ידיים, מועדוני צלילה, אפשרות לטיולי טרקטורונים וג'יפים במדבר וכמה מאתרי הצלילה היפים ביותר בים האדום.

בדהב תוכלו למצוא מלון בכל רמה של מחיר ואיכות, בהתאם לתקציב ולרצון שלכם – ממלונות בוטיק קטנים ועד ריזורטים עם רצועת חוף פרטית שמשתרעים על שטח עצום ומציעים מגוון של פינוקים. הנה כמה המלצות על מלונות טובים בדהב:

צילום: אלמוג מורר

נסיעות, מוניות ומחירים "מיוחדים" לחג

כמו בכל מקום בעולם, כאשר הביקוש עולה על ההיצע המחירים עולים איתו בהתאם. כך גם לגבי מחירי המוניות בסיני שקופצים, לעתים באופן חריג ולא פרופורציונלי, בתקופת החגים. יש לא מעט סיפורים על מי שהגיעו לגבול ללא סידור נסיעה מראש ונאלצו לשלם מחירים מופקעים, על גבול החצופים, כדי להגיע למלון או לקאמפ שהזמינו. כשאתם אחרי עמידה ממושכת בתורים, עייפים מנסיעה, סוחבים מזוודות ורק רוצים להגיע ולהניח את הראש, כנראה שלא יהיו לכם יותר מידי ברירות.

אז מה עושים?

מזמינים מונית מראש – נהגי המוניות שממתינים מחוץ למסוף הגבול מתאמים ביניהם מחירים ולכן לא סביר שתמצאו שם מונית במחיר סביר, בימים של ביקוש גואה. הדרך הטובה ביותר היא הזמנה מראש של נסיעה עם נהג מונית אמין, כאשר אתם סוגרים איתו מראש את המחיר כמובן.
אפשר ומומלץ להיכנס לעמוד הזמנת מונית אונליין כאן באתר וליהנות מנסיעה עם נהג אמין ובטוח, במחיר הוגן, ולהתחיל את החופשה שלכם בראש שקט.

נכנסים עם הרכב הפרטי – נכון, גם שם יהיה תור, וגם כשאין תור כניסה עם רכב כרוכה בבירוקרטיה שמעכבת את הכניסה בערך בשעה עד שעה וחצי, אבל הנוחות והגמישות כנראה שוות את זה. שימו לב שנכון לספטמבר 2023 מספר הרכבים שיכולים להיכנס לסיני ביום מוגבל ל-70 ביום. את כל מה שצריך לדעת בעניין תמצאו בכתבה על כניסה עם רכב לסיני.

נוסעים באוטובוס – כן, יש בסיני שירות אוטובוסים שנוסע את כל הדרך מטאבה ועד שארם. הוא מעט יותר איטי ממונית כמובן, אבל הרבה יותר זול וברוב המקרים אמין ואפילו יוצא בזמן (בזמן סיני כמובן, אבל עדיין יחסית בזמן). האוטובוס יוצא פעם ביום בשעה 15:00 מהמרכז המסחרי הקטן בטאבה, כ-500 מטר אחרי מסוף הגבול. את כל מה שצריך לדעת על זה, כולל מחירים ותחנות עצירה אפשר למצוא בכתבה על אוטובוסים בסיני.

מוצאים שותפים לדרך – אם לא הצלחתם להסתדר על אף אחד מהדרכים הללו, ונאלצתם לתפוס מונית מהגבול, לפחות עשו את זה בקבוצה ולא לבד. כאשר אתם מגיעים בקבוצה תוכלו לשלם מחיר זול יותר ואף להתמקח עם הנהג על המחיר, משום שהוא כנראה לא ירצה להפסיד נסיעה של קבוצת אנשים. אפשר להצטרף לאנשים שהכרתם בתור בגבול או לתאם מראש עם קבוצת חברים ולתפוס מונית גדולה של 14 מקומות מהצי שממתין בתחנת המוניות בטאבה. תוכלו למצוא שותפים לדרך בקבוצת הפייסבוק "סיני – טרמפים ושותפים לטיול".

מה לארוז לסיני בחגים?

בגדול, את מה שאתם לוקחים אתכם לסיני בכל השנה. אין אולי דגשים מיוחדים בנושא אריזת התיק, אבל אם אתם כבר קוראים את זה ננצל את ההזדמנות כדי להזכיר לכם לבדוק שהדרכון שלכם בתיק, ושהוא בתוקף לפחות לשלושת החודשים הקרובים. לא נעים להגיע עד למעבר הגבול בטאבה רק כדי לגלות ששכחתם את הדרכון ברעננה ולהפסיד יום מהחופשה כדי לחזור ולהביא אותו.

כמו כן, בשל העמוס בלשכות משרד הפנים והקושי בקביעת תור לחידוש דרכון, ניתן לצאת מישראל גם עם דרכון זר, וזאת עד ל-31.12.2023.

אשרת הכניסה לסיני בתוקף לשבועיים, והיא תקפה לכל רצועת החוף מטאבה בצפון ועד ראס מוחמד בדרום, וכן לאזור ההר הגבוה ומנזר סנטה קתרינה במערב. מי שמתכנן לטייל מעבר לאזורים אלה (כמו אתרי הצלילה בראס מוחמד או במצרים עצמה) מחויב להנפיק ויזה למצרים בשגרירות מצרים בישראל.

נזכיר גם שהחגים הם בעונת מעבר שבה לא חם מידי ולא קר מידי. זה מזג אוויר מושלם לא רק בשבילנו, אלא גם בשביל צבא היתושים של סיני שפוקד את החופים בכל ערב. ברוב הקאמפים יוכלו לספק לכם כילה בחושה כדי שתוכלו לישון טוב בלילה, אבל אתם הרי לא תהיו בחושה כל הערב. לכן מאוד מומלץ להכניס לתיק חומר דוחה יתושים כמו אלתוש או חומר מאלחש למקרה שכבר נעקצתם וצריך רק להפחית את הגירוי. רצוי שיהיו בתיק גם גם בגדים ארוכים לשעות הערב והלילה (שבאופן כללי טוב שיהיו אתכם משום שבאוקטובר הלילות כבר עשויים להיות מעט קרירים).

מה עוד כדאי לקחת? את הספר שמונח לכם ליד המיטה כבר חודשיים ואתם לא מצליחים לסיים, כלי נגינה אם אתם מנגנים, משקפי שמש, כובע, כלי רחצה ותכשירי היגיינה שאתם זקוקים להם.

רשימת ציוד מומלצת ומלאה אפשר למצוא בכתבה על מה אורזים לסיני.

מעבר הגבול לסיני בחגים

אחד החששות המרכזיים לגבי חופשה בסיני בתקופות עמוסות הוא מהתורים הארוכים במעבר הגבול. ובכן, אין הרבה מה לעשות בעניין הזה מלבד לנסות ולתזמן את ההגעה שלנו לסיני לשעות קצת פחות עמוסות, וגם אז יכול להיות שנבלה בתור זמן ארוך יותר מהרגיל, גם בכניסה לסיני וגם ביציאה ממנה. בכל זאת, יש מספר מועדים שבהם הניסיון מלמד שהתורים יהיו מאוד ארוכים ומומלץ (ככל הניתן) לנסות ולהימנע מלהגיע בהן למסוף הגבול:

  • בערבי החג (ראש השנה, יום כיפור, סוכות), בחלק הראשון של היום עד כניסת החג, וגם ביום שלפני
  • ביום שאחרי החג עצמו, בעיקר בראש השנה
  • ביום הראשון של חול המועד סוכות, משעות הבוקר ועד אחר הצהריים

בחזרה לישראל, סביר שלאורך תקופת החגים העומס יתחלק בצורה סבירה, אולם ביום האחרון של חול המועד סוכות צפוי עמוס חריג, משעות הבוקר המוקדמות ועד שעות הערב, ולכן כדאי להקדים או לאחר את החזרה הביתה ביום אחד אם עמידה של מספר שעות בתור מרתיעה אתכם.

כדאי להזכיר גם שמסוף הגבול נסגר ל-24 שעות ביום כיפור – מערב יום כיפור בשעה 13:00 ועד מוצאי יום כיפור בשעה 22:00.

מה לעשות כדי להימנע מהתורים הארוכים?

הפעולה הכי טובה שאפשר לנקוט היא כאמור לא לעבור בשעות שבהן העומס חריג, ככל שזה מתאפשר. אם אין אפשרות, כדאי להצטייד בסבלנות, אורך רוח, בקבוק מים ובאופן כללי להיכנס לאווירת החופש כבר מהתור. זה מקל על כל העסק.

אם החלטתם שבשום מקרה אתם לא מוכנים לסבול תור של 4 או 5 שעות, אפשר גם לחזור לכמה שעות לאילת, לנוח על החוף או לאכול ארוחת בוקר, ולשוב למעבר הגבול לאחר מספר שעות.

כדאי לשלם מראש באינטרנט את אגרת המעבר. זה פשוט ונוח וחוסך גם את העמלה וגם לפחות תור אחד בכניסה לסיני. ניתן לשלם את האגרה בצד הישראלי באתר של מילגם כמה זמן שתרצו מראש, ולהציג במקום את אישור התשלום בטלפון הנייד שלכם.

את כל הפרטים בנוגע לאגרת מעבר הגבול, כולל קישור לתשלום, אפשר למצוא בכתבה על תשלום אגרת המעבר לסיני.

צוות סיני וייבס מאחל לכולם ולכולן חגים שמחים ונסיעה נעימה ובטוחה!

Sending
User Review
0% (0 votes)
מכירים מישהו שזה עשוי לעניין אותו? היו חברתיים ושתפו:
עזרו לנו לעזור לכולם

נתקלת בחוסר דיוק או שיש לך המלצה לשיפור התוכן? ספר לנו כדי שנוכל להשתפר עבור המטיילים הבאים!

יש לך תוכן מעניין על סיני שאת/ה רוצה לחלוק עם אחרים?

קח/י חלק במהפכה ואנחנו נדאג להוסיף את המידע בצורה מסודרת ומונגשת ל-Sinai Vibes

יורדים לסיני? הנה כמה דברים שאנחנו יכולים לעזור בהם:

הזמנת מלון – יש באתר מבחר מלונות מומלצים, ככל שהזמן עובר החדרים נתפסים והאפשרויות מצטמצמות. אגב, יש גם חושות!

הזמנת מונית מראש (אונליין באתר) – זה ידוע שלא יורדים לסיני מבלי להזמין מונית מראש באופן מסודר.

רכישת ביטוח נסיעות – סיני היא חו"ל, וכמו כל נסיעה לחו"ל חשוב לא לקחת סיכון, לרכוש ביטוח, ולצאת לחופש בראש שקט.

רכישת חבילת גלישה – להישאר בזמינות גם בסיני. חבילת גלישה לטלפון הנייד שחשוב לרכוש כבר מהארץ, עוד לפני הנסיעה. 

רגע לפני תשלום אגרת המעבר לסיני...
איך אתם מגיעים מהגבול למלון כבר סגרתם?

בזמן שאת אגרות המעבר לסיני ניתן לרכוש תמיד וללא הגבלה, כמות המוניות להזמנה מראש מוגבלת והן אוזלות במהירות. אם תזמינו מונית עכשיו נוכל להבטיח לכם נסיעה חלקה ונעימה מהגבול ועד מקום האירוח, במונית חדשה וממוזגת עם נהג זהיר שלא ממהר ללקוח הבא. למידע נוסף על שירות הזמנת מונית בסיני לחצו כאן. את אגרת המעבר לסיני תוכלו לרכוש גם מיד לאחר מכן.

דילוג לתוכן