עודכן לאחרונה: אוגוסט 20, 2023
שארם א-שייח' על המפה! עיר הקיט הדרומית חזרה להיות יעד פופולרי מאוד על לוח החופשות של הישראליות והישראלים, מקום מושלם לחופשה ספונטנית, לא רחוק מהבית, לא יקר ומפנק במיוחד. מאות בתי המלון שבה, ושפע האטרקציות שהיא מציעה ממצבים אותה כעיר תיירות של ממש שבה יש הרבה מה לעשות מעבר לבטן-גב. זה קצת שונה מהוייב המוכר של חופי סיני, אבל אמרנו כבר שבסיני יש הכל מהכל וכדאי לטעום מכל דבר.
הטיסות לשארם אמנם הקלו על העסק וקיצרו את זמן ההגעה, אבל הן עדיין לא הפתרון הפופולרי ביותר להגעה לשארם. כמו כל טיסה לכל מקום בעולם, הן מתייקרות בימי ביקוש שיא ועלולות לייקר משמעותית את עלות החופשה כולה, בטח אם מדובר בחופשה משפחתית. הזמנים קשיחים יותר וכפופים ללוח ההמראות והנחיתות ויש גם את הבירוקרטיה הרגילה שדות תעופה, הן בישראל והן בסיני. לכן האפשרות של כניסה דרך מעבר גבול טאבה ונסיעה לשארם במונית עדיין חיה ובועטת, אולי יותר מאי פעם.
מונית מטאבה לשארם – מה צריך לדעת?
ראשית צריך לחצות את מעבר הגבול בטאבה כמובן. זה אומר תשלום אגרה, בידוק בטחוני, ביקורת גבולות, החלפת כסף וכל מה שצריך כדי לצאת בצד המצרי שמחים וטובי לב לקראת החופשה.
תוכלו לקרוא את כל הנהלים והפרטים שצריך לדעת על מעבר הגבול בעמוד הזה.
ממש ביציאה ימתינו עשרות מוניות עם עשרות נהגים שינסו את מזלם כדי לצוד אתכם ולהציע לכן נסיעה לכל יעד שתרצו. הנסיעה עם המוניות הללו אינה מומלצת, מכמה וכמה סיבות:
ראשית, מדובר בקרטל. כלומר המחירים של כל המוניות יהיו כנראה זהים, גבוהים ולא ניתנים למיקוח. יש להניח שהדבר האחרון שתרצו אחרי ההמתנה בגבול (שעלולה להיות ארוכה) הוא לעבור ממונית למונית כדי לחפש נהג הגון, אם בכלל קיים.
המוניות עצמן כבר ידעו ימים יפים יותר – הן לרוב מיושנות, במצב תחזוקה ירוד, המזגן לא תמיד עובד (לא סימפטי לנסוע שלוש שעות בקיץ בחום של סיני בלי מזגן) ובמקרים מסוימים גם חגורות הבטיחות עלולות להיות לא תקינות, מה שמהווה כבר סכנה שלא כדאי לקחת.
הנהגים שעומדים שם הם עצמאיים, או בלשון העם "חאפרים", ולכן הם מנסים למקסם את הרווחים שלהם ככל הניתן. סביר שהמונית לא תצא לפני שתתמלא לגמרי (ומדובר ברכבים גדולים של 14 מקומות), מה שאומר שייתכנו עצירות בדרך כדי להוריד נוסעים שיעדם הוא קרוב יותר מהיעד שלכם. משום שהנסיעה הבאה שלהם תלויה בזמן שבו הם יסיימו את הנסיעה הנוכחית, הם עלולים לנסוע מהר ובפראות כדי להספיק כמה שיותר נסיעות.
איך כן כדאי לנסוע במונית מטאבה לשארם?
אז הבנו מה לא כדאי. מה כן כדאי?
קודם כל, הזמינו מונית מראש. זה תמיד עדיף ומשתלם יותר. בלי להיות תלויים בחסדי אף נהג או סדרן עבודה שמשבץ נוסעים לפי ראות עיניו, ובלי להיות מופתעים מהמחיר.
ואם כבר מראש, אז כדאי לעשות את זה בצורה מסודרת, בטוחה וכזו שתבטיח את החוויה הטובה ביותר. כמו עם הזמנת חושות, שבעבר לא היתה נדרשת (היינו פשוט מגיעים לקמפ ומסתדרים) והיום בהדרגה כל המקומות עוברים למודל של הזמנה מראש – כך גם תחום המוניות משתדרג ומסתדר מחדש, כאשר הדרך הבטוחה להבטיח מונית לשארם היא להזמין מראש דרך תחנת מוניות מסודרת נהג שימתין ביציאה ממסוף הגבול.
תחנות המוניות המסודרות מציעות סטנדרט אחר של שירות – רכבים חדשים (גדולים וקטנים) ובטוחים שכיף לנסוע בהם, נהגים אדיבים ושירותיים שאינם ממהרים לנסיעה הבאה (כי הם מקבלים אותה בכל מקרה ממנהל העבודה) ונסיעה זהירה ובטוחה, ברוב המוחלט של המקרים. נהג שלא יעמוד בסטנדרטים הללו, פשוט ימצא את עצמו בלי עבודה, וייאלץ להיאבק בכוחות עצמו על נוסעים מזדמנים בגבול.
אנחנו בסיני וייבס מציעים לכם ולכן שירות של הזמנת מונית מטאבה לשארם (או לכל מקום אחר בסיני) ממש כאן באתר אונליין, בסטנדרט אחר של שירות מזה המוכר מסיני. אחרי תשלום מקדמה שתבטיח את הנסיעה, ייצור איתכם קשר מנהל האופרציה של תחנת המוניות כדי לתאם את מועד ההגעה. הכל בוואטסאפ, בקלות ובלי שתצטרכו להתמקח על המחיר (קבוע מראש) או לכתת רגליים בין נהגים בגבול.
זמינות המוניות היא מוגבלת, ולכן מיד אחרי שמצאתן תאריך לחופשה וסגרתם מלון – כדאי לשריין מונית כדי להיות בראש שקט ולהתפנות גם להמשך תכנון הטיול וגם לבירוקרטיה הנוספת כמו תשלום אגרת מעבר הגבול, ביטוח נסיעות וכו' (אלו דברים שאינן מוגבלים בכמות או בזמן ולכן מוטב להשאירם לסוף).
הזמינו עכשיו מונית בלחיצת כפתור לחופשה הבאה שלכן בסיני >>